avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CERTIFICAT DE NASTERE PIERDUT
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CERTIFICAT DE NASTERE PIERDUT

Am o nepoata care si-a pierdut certificatul de nastere.Ea s-a nascut in Campina jud Prahova ,iar dupa cativa ani s-a mutat cu domiciliul stabil in Husi judetul Vaslui.
Mama ei s-a interesat cum poate face din nou certificatul de nastere si i s-a spus ca nu se poate acolo ,decat aici unde s-a nascut adica Campina .Este adevarat trebuie sa faca neaparat aici? M-a rugat pe mine sa il scot eu fiind aici in orasul Campina,dar se poate asa ceva? imi da mie pentru ea.Fata este majora in momentu de fata.Daca se poate unde trebuie sa ma duc?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
ionut_negoita89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 11:19, 15 Octombrie 2011
La Starea civila, in cadrul primariei. O sa aveti nevoie de procura notariala din partea nepoatei.
da, va da daca aveti imputernicire notariala din partea nepoatei.. va duceti la starea civila, la biroul inregistrare nasteri..
La primarie,la Starea Civila,unde a fost declarat copilul la nastere si unde s-a eliberat si certificatul de nastere.Acolo veti primi lamuriri si in legatura cu cine si in ce mod poate ridica un duplicat al actului de nastere.
Dar este adevarat ca nu-si poate ridica certificatul de nastere decat din locul unde s-a nascut ? Nu si-l poate scoate din Husi?
Sa se prezinte la primaria de domiciliu unde depune cerere pentru obtinerea unui nou certificat de nastere. Ofiterul de stare civila de la Husi trimite solicitare la Campina iar nepoata isi ridica certificatul personal de la primaria din Husi. Nu este necesar sa va mai imputerniceasca pe dvs. pentru ca o imputernicire costa undeva intre 20-30 lei. Desigur are si aceasta posibilitate dar de ce sa va mai deranjeze pe dvs.sa mai mergeti la primarie , apoi sa puneti certificatul in plic, alti bani, poate chiar se pierde plicul cum s-a intamplat de atatea ori, cand lucrurile sunt simple. Ea se deplaseaza personal la starea civila si solicita un alt certificat pe motiv ca l-a pierdut. Costa 2 lei taxa de timbru pentru ca la prima pierdere te mai iarta de amenda.:)
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pierdut Dorisanna Dorisanna O prietena de a mea este plecata cu fiica ei in Spania de 4 ani jumate. Intre timp a pierdut acolo certificatul de nastere al fetei. In tara nu se poate ... (vezi toată discuția)
pierdut certificat nastere si certificat casatorie iuli113 iuli113 nu gasesc niciunde in casa certificatul de nastere si certificatul de casatorie a unei persoane nascute in anul 1929 si casatorita in 1956 ,cum pot face ca sa ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat nastere perse perse In urma pierderii unui certificat de nastere,cum se poate si unde recupera acest duplicat? De ex: nascut in Brasov,dar crescut in Onesti,acum are sederea in ... (vezi toată discuția)