Am o nepoata care si-a pierdut certificatul de nastere.Ea s-a nascut in Campina jud Prahova ,iar dupa cativa ani s-a mutat cu domiciliul stabil in Husi judetul Vaslui.
Mama ei s-a interesat cum poate face din nou certificatul de nastere si i s-a spus ca nu se poate acolo ,decat aici unde s-a nascut adica Campina .Este adevarat trebuie sa faca neaparat aici? M-a rugat pe mine sa il scot eu fiind aici in orasul Campina,dar se poate asa ceva? imi da mie pentru ea.Fata este majora in momentu de fata.Daca se poate unde trebuie sa ma duc?
Multumesc
Sa nu mearga la starea civila fara act de identitate ca nu rezolva nimic. E mai bine sa mearga la Husi si sa-i solicite cei de acolo certificatul de la Campina. Nepoata va ridica respectivul certificat tot de la locul depunerii cererii, adica de la Husi.
Deacord cu Justitiarul7: cerere eliberare duplicat la primaria unde-si are domiciuliul stabil; cei de acolo sunt obligati sa intreprinda mai departe procedurile, printre care si publicarea in M.O. prin care se certificatul de nastere se declara nul. Daca este minora, insotita de catre un parinte.