avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... terminare concediu de crestere copil-firma in faliment
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

terminare concediu de crestere copil-firma in faliment

Buna ziua

Ma aflu in concediu de crestere copil, care se termina pe 15.10.2011, iar societatea la care am lucrat se afla in insolventa si s-a dispus intrarea in faliment in procedura simplificata, procesul fiind inca pe rol. As dori sa stiu cine este indreptatit sa-mi inchida contractul de munca, daca trebuie sa iau legatura cu lichidatorul judiciar si daca pot beneficia de somaj.
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:52, 11 Octombrie 2011
1. Luati legatura cu lichidatorul judiciar care trebuie sa emita decizia de concediere, cu art.65 din Codul muncii, si veti beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Tot lichidatorul judiciar trebuie sa va inmaneze: decizia de concediere, adeverinta de vechime (eventual si carnetul de munca) si adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26).
In cazul firmelor in faliment se mai face revisal? Copilul implineste 2 ani pe 14 oct si am inteles ca acest revisal se depune cel tarziu pe 17 oct. Problema este ca lchidatorul care se ocupa de aceasta societate este plecat si nu are cine sa-mi faca actele necesare si nici nu are cine sa-mi elibereze pana pe 17 decizia de incetare a CIM.
Va multumesc
1. Problema inregistrarii in Revisal si transmiterea acestuia nu este problema dvs. ci a angajatorului (reprezentat de lichidatorul judiciar).

2. - Daca lichidatorul este plecat ar trebui sa fie cineva sa-l reprezinte sau poate se intoarce mai repede sa va faca actele.
- Incercati sa luati legatura cu el sa-i spuneti ca aveti nevoie de acte pentru a va inregistra la Agentia de Somaj.

3. Incercati sa cereti si ajutorul ITM.
Nu are cine sa-l reprezinte mai devreme de data de 17.10.2011. Ce se intampla cu contractul meu de munca daca nu reusesc sa fac toate actele mai devreme?
1. Nu se intampla nimic cu CIMal dvs.
2. Nu e tarziu pe 17 octombrie, cand vine lichidatorul judiciar, sa va intocmeasca decizia de concediere si cele doua adeverinte de care v-am vorbit mai sus.

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj? madalina0804 madalina0804 buna seara sunt in CIC din aprilie 2011,intre timp firma unde am lucrat a fost obligata sa declare insolventa,iar acum a fost lichidata.Deoarece nu gasesc ... (vezi toată discuția)
Administrator judiciar erika85 erika85 Buna ziua! As dori sa Va intreb, in cazul in care administratorul judiciar al unei societati comerciale aflate in insolventa, nu-si face datoria fata de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj Catalina5 Catalina5 Buna seara, Doresc sa ma ajutati cu un sfat, pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj. In noiembrie 2010 am terminat CCC, urmand sa revin la ... (vezi toată discuția)