avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj

Buna seara,

Doresc sa ma ajutati cu un sfat, pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj.
In noiembrie 2010 am terminat CCC, urmand sa revin la serviciu.Deoarece societatea intrase in insolventa, nu am mai avut cum sa revin la locul de munca.Am contactat lichidatorul judiciar, pentru a imi inchide cartea de munca si a putea beneficia de indemnizatia de somaj. Lichidatorul judiciar mi-a transmis ca societatea nu a depus actele firmei, drept urmare nu poate sa ma ajute.Am facut o cerere la AJOFM , pentru a putea intra in posesia carnetului de munca, dar cei de acolo mi-au comunicat ca nu exista fizic.Mentionez ca nu am pe cine sa contactez din conducerea societatii unde mi-am desfasurat activitatea.
Ce pot face in situatia aceasta?
Mai pot beneficia de indemnizatia de somaj?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Catalina5 , utilizator 09:58, 14 Decembrie 2011
1. - Ati mai intervenit cu aceleasi intrebari in iunie si decembrie 2010 si ati primit raspunsuri la intrebari.
- Intr-un an de zile aveati timp sa rezolvati problema dar ati lasat-o pana in ultima zi.

2. Sarcina lichidatorului judiciar era sa preia toate documentele de la firma nu sa astepte sa i le dea aceasta cand doreste ea.

3. Lege nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei spune:

Art.22
...
(3) Judecatorul-sindic va sanctiona administratorul judiciar cu amenda judiciara de la 1.000 lei (RON) la 5.000 lei (RON) in cazul in care acesta, din culpa sau cu rea-credinta, nu isi indeplineste sau indeplineste cu intarziere atributiile prevazute de lege sau stabilite de judecatorul-sindic.
(4) Daca prin fapta prevazuta la alin. (3) administratorul judiciar a cauzat un prejudiciu, judecatorul-sindic va putea, la cererea oricarei parti interesate, sa il oblige pe administratorul judiciar la acoperirea prejudiciului produs.
...
Art. 25. - Principalele atributii ale lichidatorului, in cadrul prezentei legi, sunt:
...
b) conducerea activitatii debitorului;
...
l) orice alte atributii stabilite prin incheiere de catre judecatorul-sindic.

Art.86
...
(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.
...
Art. 147. - Refuzul debitorului persoana fizica sau al administratorului, directorului, directorului executiv ori al reprezentantului legal al debitorului, persoana juridica, de a pune la dispozitie judecatorului-sindic, administratorului judiciar sau lichidatorului, in conditiile prevazute la art. 35, documentele si informatiile prevazute la art. 28 alin. (1) lit. a)-f) ori impiedicarea acestora, cu rea-credinta, de a intocmi documentatia respectiva se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda.

4. In aceste conditii adresati-va judecatorului sindic (acela care l-a numit pe lichidator) sa-l oblige pe lichidator sa-si indeplineasca atributiile de administrare a firmei.
Buna ziua,

Da, am mai solicitat un ajutor in ceea ce priveste subiectul de mai sus. Am facut tot ceea ce m-ati indrumat, insa nu am putut sa rezolv nimic.( si nu cred ca as mai putea rezolva pe aceasta cale ).Doream sa stiu daca mai pot face ceva, fara sa mai apelez la lichidatorul judiciar.Daca o sa-mi gasesc un loc de munca, ce o sa fac daca eu nu imi mai gasesc carnetul de munca?

Va multumesc!
1. Fara lichidatorul judiciar nu puteti rezolva nimic deoarece el este cel care administreaza firma aflata in lichidare.
2. Pentru carnetul de munca apelati la ITM, poate se afla acolo.
La ITM nu exista carnetul de munca.
Multumesc pentru raspunsuri! Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminare concediu de crestere copil-firma in faliment dalin dalin Buna ziua Ma aflu in concediu de crestere copil, care se termina pe 15.10.2011, iar societatea la care am lucrat se afla in insolventa si s-a dispus ... (vezi toată discuția)
Recuperare imobil de la o societate in insolventa cardase cardase Cum se poate recupera imobilul unei societati comerciale srl intrate in insolventa.Exista vreo posibilitate ca fostul administrator al societatii in cauza sa ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj? madalina0804 madalina0804 buna seara sunt in CIC din aprilie 2011,intre timp firma unde am lucrat a fost obligata sa declare insolventa,iar acum a fost lichidata.Deoarece nu gasesc ... (vezi toată discuția)