avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundatie vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundatie vecin

Datele problemei:
apartamentul meu este inundat de catre apa venita de la un apartament de deasupra. Nu gasesc proprietarul iar la apartamentul de deasupra vecinului nu sunt pb. Deci pb trebuie sa fie la el. Am fost la politie am sunat la 112 si toti spun ca nu este pb lor. IN bloc nu avem administrator ptr ca nu suntem asociatie. Ce imi ramane sa fac? Vecinii nu vor sa se bage ca martori sa sparg usa. Singura solutie este sa opresc apa la tot blocul pentr ca robinetul de coloana nu exista.

Ce sa fac? In asemenea situatii cum trebuie actionat? Curge un fir de apa din tavan si au curs cam 5 litri in 2 ore.
Cel mai recent răspuns: cerul , utilizator 19:52, 5 Octombrie 2011
Ce interesant. Si cum intru in subsol atata timp cat este un lacat la canalizarea respectiva? Il sparg si pe acela? Domnu Alexandru, atunci cand intreb daca sa sparg usa unui om nu este o chestie legala...se pare ca nu e treaba nimanui deci nu exista nici o lege ptr asta. Sa asteptam sa ia foc.

Vad ca la intrebarile mele se dau raspunsuri la cate 1 cm in viitor. O sa am timp mereu sa vin sa intreb aici la fiecare aspect.
Exista sau nu o lege care legifereaza aceasta situatie?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
cerul, utilizator
Nu! Problema este apa care curge si restul de conditii care le-am expus.

Aici e un forum unde lumea rapunde ca sa-i faca reclama la servicii sau?
Tot ce spuneti pana acum cunosc deci de ce ati postat? Consideratiile personale sunt neinteresante...

Ce lege se aplica daca nu ete o aociatie de locatari? La aociatia de locatari toti sunt obligati sa lase o adresa de contact. In acest caz care legi se aplica?
Apa de pe coloana nu rezolva si apa care se va infiltra ore intregi de acum inainte.

Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
cerul, utilizator
Spuneti ca nu aveti asociatie de locatari/proprietari.
Dar cine va face listele de intretinere? Cine a incuiat subsolul?
Trebuie sa existe o persoana macar care are vreo legatura cu intretinerea acelui bloc. Gasiti-o si apoi incercati sa cooptati si vecinii. E imposibil sa nu gasiti pe cineva cu o constiinta civica in cap.

Lege ca sa va spuna clar ce aveti de facut in cazuri specifice nu exista. Si chiar daca exista text de lege va puteti folosi de el numai daca in acel apartament ar locui efectiv cineva. Exista doar actiuni pe care sa le faceti, impreuna cu o persoana responsabila de blocul acela si impreuna cu alti vecini.

Ce e asa o grozavie sa va strangeti cativa oameni, sa spargeti incuietoarea vecinului, sa inchideti apa sau sa-i faceti reparatia in apartament, sa-i puneti alta yala si un bilet in usa, sa-i sigilati usa si in final sa faceti un PV in care sa povestiti tot ce s-a intamplat si sa semneze si martorii. De ce sa nu vrea? Ce, ii puneti sa asiste la o crima, sau ce? Incercati si convingeti-i ca e mai util sa va ajute cu a fi martori si a semna un PV decat sa stea cu apa inchisa.
Eu nu-mi fac reclama la serviciu meu , nu sint instalator. Acel lacat are o ceie care sar putea sa fie la sefu de scara , ca asa ceva cred ca aveti , puteti sparge acel lacat daca nu gasiti cheia , nu va condamna nici o lege ca spargeti lacatu de la subsolu tehnic , va rezolvati problena , dupa care puneti altu , el nu a fost pus sa nu intrati dumneavoastra , ci sa nu intre persoane straine . Nu se considera violare de domiciliu . Daca vecinu are asigurare in cazu in care va inunda , despagubitile le veti primi ca de la asigurare .
Multumesc Elga pentru raspunsul clar si exact.
Am reusit sa gasim proprietarul in final care a spus ca a fost altcineva acolo si a uitat apa. Acum avem numar de telefon pentru ca inundatie a mai fost ptr ca sunt pb la tevi. Sunt multi romi in acel bloc si este mai dificil.

Multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamentul de deasupra misu183 misu183 Buna ziua! In cazul cind te inunda de deasupra si nu e nimeni acasa cum pot opri apa de la vecin fara sa am probleme cu legea? E posibil asa ceva? Solutia ... (vezi toată discuția)
Oprire coloana incalzire bloc. ContSters192354 ContSters192354 Sa incep cu o mica experienta neplacuta. In primavara lui 2010 am achizituionat 2 camere prin programul prima casa. M-am mutat si cand a venit iarna am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul si presedintele mariabratu mariabratu Buna ziua, Am devenit de curand proprietar si in apartamentul respectiv trebuiesc facute unele modificari-reparatii. Am inceput in lunea dinaintea Pastelui ... (vezi toată discuția)