avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale neplata datoriilor catre bugetul de stat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

neplata datoriilor catre bugetul de stat

Buna ziua!
Ce pedeapsa ma paste daca nu am platit catre stat contributiile angajatilor (4000 eu) . Am fost somat de catre un corp de control de la G.F ca in cazul in care nu voi face dovada platii voi raspunde penal.Cat de penal ?este intrebarea mea si ce variante de scapare pot avea sa nu primesc vreo sanctiune.
Angajatii, tin sa mentionez sunt eu ,sotia si un prieten care a fost foarte bine rasplatit si acum are firma lui datorita mie.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: jeorj , utilizator 19:17, 8 Octombrie 2011
Se considera evaziune fiscala. Nu conteaza cine sunt angajatii, atata timp cat ati prejudiciat statul.
daca sunteti "in ton" cu majoritatea agentilor economici din romania, adica aveti dificultati financiare cu firma, inregistrati pierderi de la an la an, sunt sanse mici sa patiti ceva.

Stopaj la sursă. Lipsa posibilităţilor financiare.
...
"Pornind de la continutul materialului administrat consideram ca solutia adoptata de prim-procurorul Parchetului de pe lânga Judecatoria Târnaveni prin rezolutia din 10.03.2009 este corecta.

Pentru a face o asemenea apreciere – raportat la perioada verificata, respectiv de la 25.07.2004 si pâna la 25.04.2008 - avem în vedere faptul ca potrivit balantei de verificare analitice rezulta ca societatea SC POLIGUARD SRL Târnaveni, administrata de învinuita a avut profit numai în anul 2006, în ceilalti ani supusi controlului societatea mergând în pierdere. Astfel, în anul 2005 societatea a avut venituri de 25.285,67 lei si cheltuieli de 158.626,12 lei (filele 133-136), în anul 2006 societatea a avut venituri de 139.319,42 lei si cheltuieli de 139.008,21 lei (filele 137-140), în anul 2007 a avut venituri de 54.183,51 lei si cheltuieli de 70.772,28 lei, iar în primul trimestru al anului 2008 a avut venituri de 1.747,90 lei si cheltuieli de 12.031,10 lei (filele 123-124).

În acest context, asadar, în mod corect s-a retinut prin rezolutia aratata ca presupusa activitate infractionala descrisa si reclamata de petenta, nu întruneste elementele constitutive ale infractiunii mentionate, în conditiile în care în cauza lipseste una dintre trasaturile esentiale ale infractiunii si anume vinovatia ca si element component al laturii subiective, deoarece activitatea analizata nu este rezultatul intentiei directe sau indirecte al învinuitei, nevirarea în termenul legal a obligatiilor bugetare ce se constituie prin retinere la sursa se datoreaza faptului ca învinuita nu a avut posibilitatea financiara de a efectua aceste plati."

...

[ link extern ] /

Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
jeorj, utilizator
Buna seara ! Stiu ce am facut dar intrebarea era alta. Va multumesc
@jeorj

Si daca a avut posibilitatea sa le plateasca, dar nu a facut acest lucru?

@valculucian

Daca stiti ceea ce ati facut ...

Evaziunea fiscala se pedepseste cu inchisoare de la 2 ani la 8 ani si interzicerea unor drepturi.
V-am raspuns la ceea ce va interesa. Cum puteti scapa...:sorry:
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Romanul gaseste solutii salvatoare in justitie, chiar daca se vede clar deturnarea de fonduri sau evaziunea fiscala.
Chiar vreti sa credem ? A adus banii de acasa (a facut datorii) ca sa cheltuie mai mult decat producea? Si contributiile retinute de la angajati si netransmise?
Sunt proceduri legale (pe langa cele de interes propriu ale actionarilor/administratorilor privind functionarea firmei in conditii de rentabilitate) care, aplicate la timp, salva sau inchidea afacerea.
Vinovate sunt institutiile statului care taraganeaza incasarea datoriilor catre bugete, iar acum se plang de bani la bugete si vor sa aplice legea ceea ce pentru cei obisnuiti sa uite a plati pare o "nebunie".
"Un prieten care a fost foarte bine rasplatit si acum are firma lui datorita mie", oare de unde "a fost foarte bine rasplatit" daca rezultatele financiare erau dezastruoase?




Alte discuții în legătură

Neplata contributiilor angajatului ioanaep ioanaep Buna ziua, Stie cineva daca neplata contributiilor angajatilor este caz penal? Daca exista asa ceva puteti sa specificati si pasajul respectiv? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa ever4ever ever4ever Buna seara, Detin o firma iar in anul 2009 nu am obtinut venituri din incasari, n-am avut nici profit, am platit salariile din aport propriu pentru ca din ... (vezi toată discuția)
Lămuriri legate de o decizie a curţii constituţionale elenagabi elenagabi Vă rog să mă ajutaţi cu o clarificare în următoarea problemă. Administratorul firmei la care lucrez nu a plătit de ani de zile contribuţiile sociale ... (vezi toată discuția)