avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stopaj la sursa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stopaj la sursa

Buna seara,
Detin o firma iar in anul 2009 nu am obtinut venituri din incasari, n-am avut nici profit, am platit salariile din aport propriu pentru ca din firma nu am avut de unde. S-au depus state de plata, dar prin faptul ca nu am avut venituri si realizari in firma, nu am putut plati impozitele datorate Bugetului de Stat, retinute din salariu si nici cele care le datoreaza firma catre Stat pentru faptul ca are angajati.
Constituie acest lucru un stopaj la sursa? Care sunt sanctiunile ce se aplica?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 00:25, 14 Octombrie 2010
Stopajul la sursa reprezinta impozitele retinute angajatilor (impozit pe salariu, CAS, CASS si somaj). Nevirarea acestor impozite este sanctionata de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale:
Art. 6. - Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stopaj la sursa asistent asistent Este sau nu infractiune? Plata se poate esalona? (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa tocaciflori tocaciflori este infractiune?daca firma nu a avut nici pe acte de unde sa plateasca darile la stat,nici de unde sa plateasca toate salarile?si atunci de ce mi sa facut ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a vira in 30 de zile sumele si contributiile cu retinere la sursa AnaR AnaR Buna ziua. In ce legislatie gasesc scris ca stopajul la sursa trebuie achitat in termen de 30 de zile? Multumesc. (vezi toată discuția)