Revin cu o noua rugaminte: titlul sa eliberat cu multi ani in urma, daca nimeni nu la contestat pana acum (se putea contesta al nostru pentru ca in loc de 5000 de metri aveam 3200 si il puteam contesta si pe al lor, de 1800 de metri daca acesta exista) putem face asta acum? Daca cei care au casa si-au intabulat cei 1800 de metri cum putem sa ii contestam?
Inca o data multumiri celor care mi-au raspuns, saptamana viitoare ma voi deplasa acolo, sper sa am sanse sa mai rezolv ceva. MAi mult ca sigur voi apela la un avocat cand voi avea toate actele. terenul este in judetul Iasi, eventual daca este cineva pe pe forum din Iasi as fi incantat sa colaboaram.
Mii de multumiri!
Revin cu precizarile necesare: In primul rand multumiri tuturor celor care mi-au raspuns. Iata cum sta situatia de la fata locului. Intre noi si cumparatorul casei exista un contract de vanzare cumpare pentru casa in care se specifica exact ca acesta cumpara casa si 250 de metri patrati. Am scos acest act de la arhiva Camerei Notarilor Iasi, carora le multumesc si pe aceasta cale, chiar daca este un serviciu platit cum e si normal sa fie, sau comportat peste asteptarile mele, rabdare, amabilitate, jos palaria. Tot de acolo am scos si certificatul de mostenitor. Apoi la primaria localitatii cu pricina, respectiv Raducaneni. Aici sa incercat ideea ca cumparatorul casei are dreptul la 1000 de metri, dar problema se pune in felul urmator, cel putin eu asa am inteles legea 18. Primaria poate da 1000 de metri cuiva, chiar cumparator de casa, din terenul ei sau al CAP-ului, dar la noi noi nu era cazul. Pamantul este din familie, strabunicii mei l-au cumparat. Inclusis in certificatul de mostenitor se specifica ca este primit din familie. Intradevar cei de la primarie au inteles (desi stiau cred ca este dreptul nostru), asa ca si acestora le multumesc pe acesta cale. Am incercat o intelegerea amiabila cu cel care detine casa, dar nu sa putut, chiar l-am invitat la primarie sa gasim o cale dar nu a venit, asa ca am facut planja inpreuna cu reprezentatul primariei, i-am cedat proprietarului casei 330 de metri patrati cu aces la proprietatem iar noua ne revine diferenta 1514 inclusiv acces la proprietate. Saptamana viitoare asteptam sa iasa noul titlu. Interesant este ca in actele de cadastru terenul figureaza si la aceastra ora pe familia noastra. Deci nu avea cum sa il insuseasca nimeni fara acte bune.
Am incercat sa explic toate aceste ca in cazul in care mai este cineva in situatia mea sa stie care ar fi pasii. Sper sa nu mai fie necesara o deplasare a mea la primarie, oamenii de acolo au aratat ca stiu sa isi faca treaba, chiar daca au incercat un pic sa sustina cauza proprietarului casei, lucru de loc de condamnat, si-au dat seama ca actele sunt de partea noastra si sau comportat profesional. Sincer am ramas surprins, mai ales stiind ca in tara noastra totul e posibil, sa vad ca totusi drepturile mi-au fost respectate. Felicit pe aceasta cale pe toti care si-au facut datoria. Si sper ca totul se va rezolva cu bine. Doresc succes tuturor care mi-au raspuns, dar si tuturor in aceasi situati ca mine.
Numai bine!!!!
Adevarul este ca sunt multe legi si multe interpretari, ce stiu sigur si numa poate convinge nimeni ca nu este asa, este ca acel teren este al familiei mele inca din anii 1936. La vanzarea casei acest teren nu era in proprietatea noastra ci era confiscat de stat. Noi am vandut atunci casa si atat. Iar cum putea cineva sa dea terenul daca acesta si la cadastru apare tot pe numele nostru. Repet ce am scris si mai sus, statul poate sa dea cat vrea din terenul lui, si o 1000 de metri si 6000 de metri, dar din terenul privat al familiei mele, cumparat cu bani de bunicii mei nu vad cum. Terenul este al nostru si este normal sa fie al nostru. Acest terent de care vb nu are valoare materiala, dar are valoare sentimentala si trebuie sa ramana in familie. Dupa revolutie iam propus celui care a cumparat casa sa cumpere tot terenul iar acesta nea raspuns ca nu ii trebuie. Asa ca.... Precizez ca nu axista alte acte decat contractul de vanzare cumparare din 1986.
Oricum multumesc pentru interventie.