avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune , ce trebuie sa fac
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune , ce trebuie sa fac

2 terenuri intravilan si un teren 1 ha si 3300 mp extravilan este trecut in titlu de propietate al decedatului mostenitori 2 ( adica doua surori) . am rugamintea sa-mi spuneti si mie ce trebuie sa fac si ce pasi trebuie sa parcurg cand una dintre surori este decedata .sucesiunea nu sa facut decatre copii acesteia ,ce pasi trebuie sa parcurg sa pot iesi din indiviziune cealalta sora ramasa in viata si trecuta pe titlul de propietate
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:36, 5 Octombrie 2011
In situatia in care pe titlul de proprietate este trecut doar defunctul dvs bunic/a, iar mama si matusa nu, atunci, trebuie mai intai deschisa succesiunea bunicului/bunicii si dupa aceea iesirea partajul succesoral.
Daca sunt trecute cele 2 surori, atunci faceti doar iesirea din indiviziune
buna ziua.
1.s-a facut succesiunea dupa parintele decedat?
2. in caz afirmativ sora ramsa in viata trebuie sa se judece cu nepotii pentru iesire din indiviziune. in cazul in care nu se itneleg, binenteles. daca exista intelegere se poate rezolva si la notariat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren extravilan marcelyny marcelyny Suntem 2 surori mostenitoare . Tatal nostru a decedat de curind fiind propietar in titlul de propietate a 0,20 ha teren intravilan si 2,26 ha teren extravilan. ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac stefan_constanta stefan_constanta 01.05.2008 A DECEDAT TATAL MEU SI A RAMAS MAMA FRATELE MEU SI EU TATAL AVAND UN TITLU DE PROPIETATE ... (vezi toată discuția)