avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... avariere conducta gaze cu autovehicul
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

avariere conducta gaze cu autovehicul

Buna ziua!in data de 02.05.2011 ma aflam la volanul unui autocamion ,transportind marfuri generale ptr un supermarket dintr-un mare oras.Accesul la rampa de descarcare al supermarketului se face destul de greu,cu spatele,dintr-o strada intens circulata intr-un gang ce duce la acea rampa.La intrarea in acel gang se afla o conducta de gaze aeriana si un post de reglare-masurare,ce alimenteaza acel supermarket si un restaurant din apropiere.Aceasta conducta este foarte aproape de carosabil si nu de putine ori a fost acrosata de soferii de camioane in timpul manevrelor de parcare in rampa.La iesirea din rampa,datorita autovehiculelor parcate in zona si a gabaritului TIR-ului pe care il conduceam, a trebuit sa ma apropii de teava de gaze pe partea stinga[fara a depasi carosabilul] ptr. a efectua un viraj mai larg spre dreapta.Datorita faptului ca virajul a fost efectuat mai mult pe loc[lipsa de spatiu],partea din spate a remorcii camionului a descris un arc de cerc,acrosind usor singurul suport al acestei tevi,provocind ruperea acesteia.Au venit cei de la Distrigaz si au remediat defectiunea.Am mers la Politie impreuna cu un repr. al Distrigaz,unde am completat o declaratie +o schita privind descrierea incidentului.M-i s-a intocmit proces-verbal ptr. neatentie la volan si m-i s-a cerut sa confirm in scris ca sint de acord cu utilizarea politei RCA ptr. acoperirea pagubelor.Repr. Distrigaz a intomit un proces verbal de constatare intre Distrigaz si 'nimeni',privind materialele avariate[teava,robinet etc.] pe care l-am semnat,urmind ca societatea sa-si recupereze pagubele de la asiguarator.In data de 04.10.2011 am primit o scrisoare de la Distrigaz prin care m-i se aduce la cunostinta ca valoare prejudiciului adus acestei societati de catre mine este de 1738 ron si ca sint convocat pe data de 01.11.2011 la sediul Diatrigaz ptr achitarea acestei sume.In caz de neplata sint informat ca ma vor actiona in judecata.In sprijinul celor afirmate de dinsii se depun urmatoarele acte:proces-verbal de constatare si devizul de lucrare.Scrisoare este redactata de o Dna. avocat si semnata de Directorul societatii.Procesul verbal incheiat de Politie l-am predat Dnei.Director al societatii unde lucram,impreuna cu o declaratie+schita incidentului,ptr. deschiderea dosarului de pagube.Acum nu stiu ce sa fac; sa merg cu banii la ei sau sa contactez conducerea societatii la care am lucrat in perioada respectiva.Va multumesc ptr. rabdare si astept un sfat.Sanatate multa!
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
maneas, utilizator
Cel mai recent răspuns: maneas , utilizator 16:38, 6 Octombrie 2011
cel care trebuie sa plateasca este asiguratorul RCA, deci convocarea dvs nu isi are rostul. puteti comunica un raspuns in acest sens.
asa sper sa fie!multumesc ptr. raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire accident auto, fara asigurare ContSters290655 ContSters290655 Buna ziua! Acum cateva zile, conducand regulamentar autoturismul proprietate personala,in minicipiul Botosani, am fost acrosata de catre un camion,cu volan pe ... (vezi toată discuția)
Un vecin care ne pune in incurcatura zara518 zara518 Buna ziua!As dori si eu un sfat intr-o problema careia nu ii gasim rezolvare. Eu impreuna cu sotul am cumparat un apartament. Acesta se afla intr-un bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)