avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Drepturi de autor

Buna seara ,

ma confrunt cu urmatoarea speta.
La o sc srl lucreaza cu CIM doi salariati asociati.Firma de infrumusetare.
Unul din salariati vrea sa incheie cu firma sa un contract de drepturi de autor : pictura pe unghii pentru cateva luni , dupa care intra in CSL ca sa primeasca si acei banuti de la stat timp de doi ani.
In ce conditii este posibil acest lucru si ce implicatii, complicatii fiscale pot aparea?

Multumesc,

O seara frumoasa,:(
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
IonelaSM, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:49, 9 Octombrie 2011
Nu e nici o problema. Numai ca munca descrisa de dvs. si realizata pe drepturi de autor este considerata una dependenta de Codul fiscal si se vor plati taxe ca si la salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii cmi 2016 rominaduca rominaduca Imi spuneti va rog ce va plati un CMI in 2016, in conditiile in care medicul lucreaza si la spital cu cim? (vezi toată discuția)
Schema evaziune pfa ContSters166114 ContSters166114 Am intalnit un nou tip de evitare a platii taxelor si impozitelor in cadrul companiilor cu un numar suficient de mare de angajati: - lunar, un grup redus de ... (vezi toată discuția)
Proba impotriva angajatorului ina_enache ina_enache Recent am aflat ca in ultimele luni am lucrat la negru, angajatorul nedorind sa-mi elibereze fise fiscale, adeverinte si alte documente folosind diferite ... (vezi toată discuția)