avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Legalizare copie xerox hotarare de divort - unde ?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Legalizare copie xerox hotarare de divort - unde ?

Buna seara !
Am urmatoarea problema :
Am o hotarare de divort definitiva si irevocabila emisa in 2003 si legalizata in acelasi an.
Pentru dosarul de emigrare in Canada imi trebuie o copie xerox legalizata a acelei hotarari de divort.
Restul copiilor actelor necesare in dosarul de emigrare ( acte de studii, acte care atesta vechime in munca etc ) le-am legalizat la un notar. Dar pt hotararea judecatoreasca de divort notarul mi-a spus ca legalizarea se face la tribunal. Mentionez ca domiciliul actual este in alt judet decat cel in care a avut loc procesul de divort. Unde trebuie sa legalizez aceasta copie xerox dupa hotararea de divort : la tribunalul care a emis-o sau la cel in a carui raza teritoriala exista domiciliul actual ? Ce acte imi sunt necesare pt legalizare in afara de hotararea de divort ( taxe, timbre etc ) ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:32, 7 Octombrie 2011
Formulati o cerere prin care solicitati o cope legalizata. Cererea se depune la instanta care a pronuntat acea hotarare de divort. La cerere atasati sentinta, un timbru judiciar de 0,15 lei si taxa de timbru 1 leu/pagina.
Cererea o puteti trimite si prin posta si solicitati sa va fie comunicata tot prin posta la adresa pe care o sa o indicati in cerere.
Hotararea se legalizeaza de catre instanta care a pronuntat respectiva hotarare de divort.
Pentru legalizare aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru judiciar de 0,15 lei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri !
Si inca ceva: Este necesara apostila pentru aceasta copie legalizata ? si daca da cum se procedeaza ?
Daca aveti originalul sentintei de divort pe care aveti stampila de ramasa definitiva si irevocabil, nu vad de ce sa nu va legalizeze hotararea un notar public? Credeam ca numai daca nu ai originalul te deplasezi la instanta de la locul divortului. Da, este necesara apostila. Pentru apostilat mergeti cu sentinta in original la prefectura .

Alte discuții în legătură

Unde trebuie sa merg pentru apostila si cat costa? magdutza2010 magdutza2010 Salutare!!!!!!! Vreau sa imi iau baietelul de 6 ani cu mine in Spania.Ideea este ca am nevoie de certificatul lui cu apostila,pt a-l inscrie la ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma licenta ndt ndt Buna ziua, Sunt cetatean roman si doresc sa imi echivalez / evaluez diploma de licenta in strainatate, intr-un stat parte la Conventia de la Haga (Statele ... (vezi toată discuția)
Acte cetatean roman pentru casatoria in ue tama tama buna ziua. vreau sa ma casatoresc cu un cetatean italian ce acte imi trebuiesc din tara si de unde le pot lua? casatoria va fi in italia. trebuiesc apostile? ... (vezi toată discuția)