avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Apostila pe hotararea de divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Apostila pe hotararea de divort

Bunaseara, sunt nelamurita in legatura cu apostilarea hotararii de divort. Am obtinut hotararea de divort definitiva si irevocabila la judecatoria sectorului 6 bucuresti. nedumerirea mea este ordinea in care se efectueaza adica se apostileaza actul original dupa care se traduce si se legalizeaza si se aplica alta apostila la final sau se traduce actul original se legalizeaza si la sfarsit se apostileaza? Una sau doua apostile?:-/
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:36, 2 August 2014
pentru ce aveți nevoie de apostilare și traducere?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura de aplicare a apostilei este urmatoarea:

1. Actul original - hotararea de divort - se apostileaza la Tribunalul competent teritorial (dupa ce este legalizata de instanta judecatoriei emitente prin registratura; documentul sa fie semnat cu numele in clar de catre grefierul care legalizeaza hotararea sau de catre presedintele instantei)
2. Actul original + apostila se traduc de catre traducator autorizat de Ministerul Justitiei si se legalizeaza semnatura acestuia la notarul unde este inregistrat traducatorul
3. Traducerea cu incheierea de legalizare a semnaturii traducatorului se apostileaza de catre Camera Notarilor confirmand astfel calitatea notarului.

- prima apostila confirma veridicitatea actului
- legalizarea semnaturii traducatoriului confirma ca traducatorul este autorizat
- a doua apostila atesta calitatea de notar autorizat a celui care a legalizat semnatura traducatorului

Sunt cazuri in care nu a fost necesara decat prima apostila + traducere legalizata asa ca, intrebati institutia unde veti depune documentul daca acesta are efecte doar cu prima apostila si procedati in consecinta.

Detalii proceduri:
Legalizare hotarari judecatoresti: Cerere + copie buletin + copie hotarare + chitanta cec cu taxa de timbru de 5.00 lei conform Oug 80/2013 ( fara timbru judiciar).
Aplicare apostila tribunal: [ link extern ]
Aplicare apostila Camera Notarilor: [ link extern ] /
L.C.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2014
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere hotarare divort BettyC BettyC As dori sa stiu cum se procedeaza pentru a traduce in limba engleza Hotararea de divort in asa fel incat sa fie recunoscuta de autoritatile din UK. E nevoie de ... (vezi toată discuția)
Apostila se aplicã pe documentul original sau pe traducerea acestuia? r_monika r_monika Buna ziua,am solicitat traducerea in limba spaniola al unui certificat de competente profesionale la un birou notarial.S-a tradus si s-a apostilat ... (vezi toată discuția)
Costuri traducere ºi legalizare documente madalina883 madalina883 scuzati ma am si eu o imtrebare cam cat poate sa ma coste traducerea in italiana si legalizareaz cu apostile dela haga pentru certificatul de nastere si ... (vezi toată discuția)