avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA livrari intracomunitare- intreprindere individuala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

livrari intracomunitare- intreprindere individuala

In calitate de intreprindere individuala doresc sa fac livrari intracomunitare (pe baza de contract vanzare-cumparare) unor comercianti din Grecia.
In aceste conditii, eu platesc taxe si pe teritoriul elen? Daca are relevanta, livrarile se vor efectua prin posta romana.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:18, 9 Octombrie 2011
nu platiti taxe pe teritoriul greciei.
Trebuie sa va inscrieti in Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI) si sa facturati fara TVA (taxare inversa).
daca intreprinderea individuala nu este platitoare de tva in romania, nu este obligata sa se inscrie in ROI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva prestari servicii intracomunitare razvandmn razvandmn Buna ziua, Societatea romaneasca A presteaza servicii( in Olanda) in agricultura (culege rosii) pentru societatea B olandeza.Cum se factureaza acest ... (vezi toată discuția)
Completare facturi cu tva nedamidia nedamidia Buna ziua, Am un SRL si vreau sa prestez servicii (montaj tamplarie) in afara Romaniei (Italia). Intrebarile sunt: in ce linba vor fi redactate facturile, vor ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare tva iflorin11 iflorin11 Avem o firma neplatitoare de TVA, in Romania. Am achizitionat acum cateva luni servicii IT de la o firma din Grecia care mi-a facturat fara TVA. Firma din ... (vezi toată discuția)