avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasat de la firma de recrutare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasat de la firma de recrutare?

Situatie - cauti job, te gaseste o firma, hotaraste sa te angajeze... dar la semnarea contract te pune sa semnezi ca si cum ai fi detasat al unei firme de recrutare pentru ei (o alta firma, de care n-ai stiut nimic pana atunci)

Cum va miroase treaba?
Aud ca se poarta asta cu detasarea mai nou.... dar daca nu te-a gasit firma de recrutare ci cel pentru care lucrezi, de ce mai apare firma de recrutare in discutie?

Conform codului muncii detasarea se face pe maxim un an, cu posibilitate de prelungire la infinit dar reveniri prin aditionale din 6 in 6 luni daca nu ma insel.
Dupa 3 luni de proba, e posibil sa se faca angajare pe perioada nedeterminata ca si detasat?

E deplasat sa ceri un draft al contractului pe mail inainte de a-ti anunta plecarea din firma la care inca lucrezi?

E urgent, intrucat raspunsul trebuie dat astazi! Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
cristiana_h, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristiana_h , utilizator 11:04, 7 Octombrie 2011
nu va sfatuiesc sa semnati asa ceva...nu este o.k...probabil ca vor sa prelungeasca perioada de proba sau mai siu eu ce...in orice caz apare intrebarea de ce?Atentie , angajatorul dvs legal este cel de la care va detasati. prin urmare nu puteti invoca nimic de la cel real....nici perioada de proba. este de fapt o simulatie ca sa va poata concedia fara probleme.

nu ii puteti obliga sa va comunice un draft, dar incercati
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
Multumesc....Mai astept pareri.
Nu mai e nimeni pus in situatia asta? Cineva care sa lucreze intr-un sistem de genul asta si sa-i fie bine? :)
Si mie mi se pare dubios... cu atat mai mult cu cat intr-un viitor oarecare in familia in cauza se planifica un bebelus... Atunci baiate cu 2 firme pentru drepturile de angajat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, lucrez la o agentie de recrutare a personalului strain, ... EugenGA EugenGA Buna ziua, Lucrez la o agentie de rectrutare a personalului strain, dar nu am semnat inca un contract cu acestia. Treaba mea este sa trimit contracte ... (vezi toată discuția)
Oferta de angajare - clauza de despagubiri mosor3 mosor3 Buna seara, In urma unor interviuri date atat la firma de recrutare cat si la firma client, pentru care ar trebui sa lucrez, am primit oferta de angajare. ... (vezi toată discuția)
Angajat prin firma de colaborare , sunt obligat sa-mi dau demisia Leo_RO Leo_RO Buna seara , Din august 2010 am plecat de la o corporatie renumita la alta si mai renumita, dar singurul dezavantaj a fost firma de colaborare prin care ... (vezi toată discuția)