avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Bunicul si bunica au un apartament unde sunt proprietari jumi-juma. Bunicul a decedat. Au 2 copii: un baiat decedat, tatal meu si o fiica. Deci in rol suntem bunica, matusa si eu-nepoata. Bunica da partea ei matusii. Eu cu ce raman dupa decesul bunicii? Pot sa ma excluda de la mostenire? Poate matusa sa vanda fara semnatura mea?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:34, 7 Octombrie 2011
1. Cum ii da bunica partea ei, prin ce act? In principiu bunica poate face ce doreste cu partea ei fara nici o obligatie fata de dvs..
2. Matusa nu poate vinde imobilul fara acordul dvs. Va poutea totusi sa ceara iesirea din indiviziune si sa va ofere in schimbul partii dvs imobil o sulta.
Faceti succesiunea si partajul. Numai prin partaj bunica, pentru partea ce o mosteneste de la bunicul, adica 1/4 din 1/2, restul de 1/2 apartinandu i dumneaei, va putea sa i cedeze partea ei matusii, iar dvs , cum a spus si colegul meu puteti primi o sulta pentru cota dvs din imobil.
Matusa nu poate vinde imobilul decat dupa partaj sau cu acordul dvs si al bunicii, in caz ca bunica nu i transfera dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura pentru vanzarea unui apartament oli-m oli-m Daca matusa mea vrea sa vanda apartamentul bunicilor decedati si eu nu vreau sa semnez, ma poate obliga cineva? (vezi toată discuția)
Succesiune tudor_nineta tudor_nineta bunica decedata martie 2010 2 copii decedati in 1987 de la copii eu de la fata varu de la baiat sucesiune deschisa dar neterminata pentrru ca nu am titlul ... (vezi toată discuția)
Iesire din diviziune lotuss lotuss Am in comun ,50%,o garsoniera cu o matuse.In garsoniera locuieste fiica matusii.Cum pot sa obtin bani pt. partea mea,cit mai avantajos.Deja faptul ca in 2 ani ... (vezi toată discuția)