avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Competenta Instruire Situatii de Urgenta - Protectie ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Competenta Instruire Situatii de Urgenta - Protectie Civila

Buna seara,
Ma intereseaza care sunt cursurile ce trebuiesc urmate de catre un angajat pentru a fi desemnat responsabil cu instruirea personalului in materie de ISU/PC (elaborarea planului de evacuare, completarea fiselor individuale ale angajatilor precum si instruirea efectiva a acestora). Este ilegal ca o persoana sa aiba astfel de atributii prin fisa postului/decizie data de catre administratorul societatii, desi nu a urmat un astfel de curs (mai simplu spus: oricine poate fi desemnat sa se ocupe de aceste activitati printr-o simpla decizie a conducerii societatii)...?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
di eGO, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabi_65 , utilizator 23:16, 8 Octombrie 2011
Salariati responsabili cu PSI trebuie sa urmeze un curs de specialitate.
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.
As dori o lamurire insa: decizia de numire data de Administrator "tine loc" de curs, sau este nula in situatia in care angajatul nu are pregatire in domeniu?
Va trebuie un atestat care se obtine dupa pregatirea in cadrul cursurilor organizate.
Va multumesc.
este vorba de un curs de - cadru tehnic PSI si curs de protectia civila. va recomand sa incepeti cu cel de PSI .depinde si de nr. de slariati din firma d-voastra . vezi legea 307/2006 si legea 481/2004 rep.2008

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine intocmeste planul de evacuare in caz de incendiu ? IulianL IulianL Buna ziua Ma adresez cu urmatoarele intrebari: 1.Cine intocmeste planul de evacuare in caz de incendiu , poate fi intocmit de catre administrator sau se face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cadrul tehnic psi poate efectua instruirea introductiv-generala, ... Pedrosi Pedrosi Buna ziua, Cadrul tehnic PSI poate efectua instruirea introductiv-generala, la locul de munca si periodica daca este reglementat printro decizie interna?Are ... (vezi toată discuția)
Ssm si psi ALEXANDRU - ADRIAN MIU ALEXANDRU - ADRIAN MIU Va rog sa ma ajutati elaborarea unui Regulament SSM si PSI pe scoala Va multumesc (vezi toată discuția)