avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM si PSI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM si PSI

Va rog sa ma ajutati elaborarea unui Regulament SSM si PSI pe scoala
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:42, 13 Septembrie 2015
Poate va ajuta acest link
[ link extern ]
Nu exista notiunea de regulament ssm si psi in legislatia nationala.
Trebuie facuta o precizare, de la inceput: ssm si psi-su sunt activitati independente, separate, cu legislatie proprie, cu institutii ale statului diferite care sunt abilitate sa controloze activitatea la angajatori (inclusiv in scoli).
Obligatiile angajatorilor (in cazul dvs. - directorul scolii) sunt cele mentionate in Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv cele mentionate in Legea nr. 307/ 2006 pentru psi.
In principal trebuie sa evaluati riscurile profesionale si sa stabiliti un plan de prevenire si protectie, sa identificati riscurile la incendiu si sa stabiliti scenarii pentru evitarea acestor riscuri, sa intocmiti instructiuni proprii ssm si instructiuni proprii psi-su, sa instruiti personalul in domeniul ssm si respectiv psi-su si sa le intocmiti fise individuale ssm si fise individuale psi-su, sa nominalizati prin decizie interna, la nivel de scoala, lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie din domeniul ssm, respectiv lucratorul din domeniul psi-su, lucratori care trebuie sa urmeze cursuri de pregatire in domeniul ssm, respectiv in domeniul psi-su, sa trimiteti la examinare medicala la angajare si periodic intreg personalul.
Legislatia in domeniu trebuie studiata, aprofundata si respectata, pentru a se evita cazurile in care la producerea unor evenimente nedorite in scoala (accidente de munca, incendii, etc.), inspectorii de la Inspectoratul teritorial de munca, respectiv de la Inspectoarul judetean psi-su vor cerceta evenimentul produs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere cod caen 6201 cu un angajat BogdanCinar BogdanCinar Buna ziua, Ce obligativitati are o microintreprindere cu un angajat referitor la PSI si protectia muncii avand in vedere ca nu desfasoara activitate la sediu ... (vezi toată discuția)
Accident de traseu, fise ssm - institutie de invatamant Malek Malek Buna ziua, am citit pe forum despre fisele SSM si despre accidentul de traseu si am cateva intrebari. Eu fac naveta zilnic la o scoala din mediul rural ... (vezi toată discuția)
Ssm si psi DianaU27 DianaU27 Buna ziua, Pentru o microintreprindere cu 2 angajati cu norma intreaga(administratorul si sotia lui) este necesar sa se contracteze un serviciu extern SSM si ... (vezi toată discuția)