avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract arendare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract arendare

Mama mea a decedat in aprilie si avea 10 Ha teren dat in arenda unui prieten. Timp de 3 ani nu a mai primit nimic de la el iar acum cand am mers la el la fel ma plimba, ca nu are..,. ca o sa-mi dea.... Problema mea este ca am gasit pe altcineva sa lucreze pamantul si nu stiu daca pot rezilia contractul cu el care este valabil pana in septembrie 2012. Eu pot face contract de arenda cu persoana in care am incredere in cazul in care nu am facut inca succesiunea? Pe vechiul arendas l-am anuntat verbal ca renunt la serviciile lui, in situatia in care nu vrea sa-mi plateasca dar vreau sa-i trimit si o notificare scrisa lui si primariei ca instiintare de reziliere contract. Toata graba este pentru aratura de toamna pe care el inca nu a facut-o si vrea sa se apuce de treaba celalalt. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:00, 8 Octombrie 2011
Contractul de arenda e titlu executoriu in momentul atingerii scadentei de plata a arendei. Puteti apela la un executor dar nu intarziati pentru ca ce e mai vechi de trei ani se pierde.
Trebuie sa faceti succesiunea foarte repede pentru ca va avea motiv sa va amane. Trebuie sa vedeti ce termen e trecut in contract legat de intreruperea contractului pentru a nu fi nevoit sa platiti daune pentru lucrarile pe care arendasul le face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile arendatorului rezultare din nerespectarea contractului de arenda valnord valnord Salutare tuturor, am arendat 6 ha teren arabil printrun contract inregistrat la primaria locala in data 15.06.2010. Intrucat arendasul nu a respectat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda frasin frasin Am un contract de arenda, eu fiind arendatorul. Arendasul nu si-a indeplinit obligatiile din contract (nu a dat toata cantitatea de cereale prevazuta si nici ... (vezi toată discuția)
Arenda, recuperare pret gbau68 gbau68 buna ziu as dori sa va intreb cum pot sa-mi recuperez bani pe 2015 de la arendas?mentionez ca in toamna lui 2015 am reziliat contractul cu arendasul verbal nu ... (vezi toată discuția)