avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate doar pe numele unui singur ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate doar pe numele unui singur mostenitor

Buna ziua am si eu o problema .Bunicii mei au decedat in 1986.In 1995 s-a luat pe legea 18/1991 6 ha de pamant unde este un titlu de proprietate unde apar cei 3 copii ai bunicilor ,unul din ei fiind mama mea.Mama mea a decedat in 1996 eu fiind unicul mostenitor al ei.Cand am vrut sa deschid succesiunea cu fratii ei mi-au spus ba ca unchiul e bolnav,ba ca a facut comotie si sa mai asteptam si uite asa s-a facut 2011 cand cu orice risc m-am hotarat sa deschid succesiunea.Ajungand la Dobrotesti unde a locuit bunicul meu si facand o vizita la registrul agricol surpriza unchiul mamei pe legea din 18/1991 si 247/2005 apar 3 titluri de proprietate pe numele unchiului meu,ceilalti 2 nefiind trecuti.Cand am intrebat-o pe sora mamei mi-a spus ca el ne-a reprezentat pe toti in instanta (desi eu nu cred atata timp cat nu are procura de la mine ,mama fiind decedata din 1996)3 titluri de proprietate reprezentand in total 40 ha de pamant .Am inteles ca toti banii luati de acolo ,pamantul fiind dat in asociatie i-a impartit cu sora mamei ,mie nerevenindu-mi nici una de un ban.
As dori sa actionez in instanta ,credeti ca as putea sau cheltui banii degeaba.Ideea este ca unchiul meu nu doreste sa facem succesiunea si pe acele pamanturi ci doar unde apare doar mama ,respectiv pe titlul de proprietate unde sunt trecuti toti 3 de 6 ha si pe casa parinteasca.Daca mama a facut cerere si la aceea vreme i s-a dat acest pamant inseamna ca aceasta cerere este valabila si la celelalte terenuri sau la fiecare trebuie facuta cerere in parte?Am vre-o sansa sa castig deoarece fratii mamei m-au dus cu zaharelul sau mai bine ma las pagubasa?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat .Va multumesc anticipat pentru raspuns.Cu stima,Adriana
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
slivneanu2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: MariaKis , utilizator 19:01, 20 Martie 2022
Va multumesc mult pentru ajutor.Mai am 2 intrebari: 1 . in acest caz pot cere retroactiv pe cele 2 ha pe care are mama titlu sa mi se dea foloasele din 1996 pana in prezent?
2. daca mai este un certificat de la Arhivele nationale unde se specifica ca bunicul meu are 22 ha situate in localitate ,pot face si eu cerere pentru retrocedarea acestui teren?Din ce stiu eu nu se judeca nimeni ,asa mi-a spus cel de la registrul agricol .Desi aceasta hartie a fost depusa de unchiul meu si se afla la registru agricol din Dobrotesti de unde mi-a fost oferita de catre inginerul agricol.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
slivneanu2001, utilizator
Puteti cere foloase pentru partea de teren a mamei doar pe ultimii 3 ani ... ce este peste 3 ani deja e prescris.
Ultimele cereri de reconstituire in materia fondului funciar s-au facut in baza legii 247/2005 pana la 30.11.2005. Daca legea 18/1991 va mai suferi vreo modificare sau va mai fi vreo repunere in termen atunci puteti face o astfel de cerere. La acest moment nu cred ca se va da o alta solutie decat respingere pe tardivitate.
Am inteles.va multumesc mult pentru ajutor.Asta este daca crezi oamenii apropiati de buna credinta.Va multumesc tuturor pentru sfaturi.Deci in concluzie nu mai am ce face....
doar pe ultimii 3 ani
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
ContSters224434, utilizator
Buna seara ,da. O sa cer retroactiv pe ultimii 3 ani .Sa speram ca au ce imi da sa nu le fixeze instanta o taxa de 50 lei pe luna pana la recuperarea prejudiciului.
va multumesc inca o data pentru sfaturi.

Alte discuții în legătură

Mostenire pamant bunicul slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate . Bunicul meu a decedat in 1986.In urma lui s-a facut succesiunea si s-a impartit la 3 ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere instanta craiova slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua, sunt din Bucuresti si am o speta de fond funciar. Pe data de 27.10.2018 la dosarul deschis la Tribunalul din Craiova, dosar Craiova deschis in ... (vezi toată discuția)
Fond funciar born_bad born_bad Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata ... (vezi toată discuția)