avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

as dori sa-mi spuneti cum pot proceda in urmatoarea speta.
unei cunostiinte i s-a taiat pensia de boala de gradul 2 la inceputul anului. a fost chemata la bucuresti si i-a fost respins dosarul , primind gradul 0 adica apta de munca.
in mod normal nu trebuia sa mai primeasca pensia.
in prima luna dupa ce i-a taiat-o nu a primit pensia ci doar cuponul , precizez ca pensia o primea pe card, incepand din urmatoarele luna pensia ii intra pe card si cuponul il primeste acasa.
avand in vedere ca ea nu mai beneficiaza de pensie. in momentul de fata as vrea sa vad cum sa procedez, banuiesc ca este o greseala undeva, de vin banii. si nu stiu daca ar trebui sa anunte sau sa lase asa. cineva se va sesiza dar nu vad vreo incalcare a legii.
Cel mai recent răspuns: btmariuss , utilizator 14:34, 9 Octombrie 2011
Este o scapare undeva.Luati legatura cu Casa locala.

Legea 263/2010

Art. 179
(1) Sumele incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale se recupereaza de la beneficiari in termenul general de prescriptie de 3 ani.


(4) Sumele platite necuvenit prin intermediul caselor teritoriale de pensii si al caselor de pensii sectoriale se recupereaza de la beneficiari in baza deciziei casei respective, care constituie titlu executoriu.
multumesc pentru reaspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe pensie! Mistretul Mistretul Cum se face poprirea unei decizii cu titlu executoriu? (vezi toată discuția)
Drepul munci Diana Neculae Diana Neculae In ce lege sau ordin ce interzice caselor de pensii sa faca retinerii din pensi fara o hotarire judecatoreasca sau hotarare data pe proprie raspundere data la ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume necuvenite DRAGOMIRVIRGIL DRAGOMIRVIRGIL Am fost pensionat la limita de varsta din luna Februarie 2011. La aprobarea dosarului de pensie s-a tinut cont si de certificatul de revolutionar pe care ... (vezi toată discuția)