avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgent, va rog,executare silita imobil
Discuție deschisă în Executare silită

urgent, va rog,executare silita imobil

Buna dimineata,
Am avut un contract de credit cu ipoteca cu o institutie financiara.
In noiembrie 2010 am intrat in imposibilitate de plata si in martie 2011 s-a declansat procedura de executare silita. Nu am putut ajunge la nicio intelegere cu creditoarea, care imi crestea de la luna la luna debitul foarte mult (mentionez ca am imprumutat 30000 lei pe 48 luni si am avut o rata de 1500 lei pe luna), si acum la fiecare luna imi mai adauga cate 4000 lei. In acest sens exista un proces pe rol, si se va face o expertiza pentru a se stabili corect debitul.
Dar intre timp, desi acest proces este pe rol, creditoarea vrea sa continue executarea silita.
Au stabilit o prima data de vanzare a imobilului la data de 24 octombrie 2011. Iar eu am o posibilitate de plata a debitului abia pe 15 nov 2011
Cineva mi-a spus sa fac o plata cat de mica la executor, nu conteaza cat, ca asta ar insemna suspendarea executarii pe o perioada de timp.
Este adevarat? Cat ar trebuie sa platesc? Pentru ce perioada de timp se suspenda?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 09:00, 14 Octombrie 2011
daca chiar credeti ca platind 10 euro vi se suspenda executarea,, duceti-va si platiti 10 euro si intrebati-l chiar pe executor care stie mai bine sa va raspunda la intrebarea dvs, mai bine decat oricine, cat se suspenda si cum se suspenda, incercati=va norocul, mai ieftin ar fi sa il contactati telefonic sa va raspunda direct la intrebare
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator
Negocierile se fac direct fata de creditoare, nu prin parerea tertilor!
Incercati o esalonare convenabila d-voastra.
Daca s-au facut ilegal executare se poate contesta executatrea in instanta.

Ce fel de proces aveti acum pe rol? Care este obiectul actiunii?
Nu se supenda nimic..asa cum spuneti dvs.
Faceti la Judecatorie o cerere de suspendare provizorie si apoi alta in cadrul contestatiei la executare.
Apelati la un avocat sa va consilieze corect, cu dosarul in fata.
Buna dimineata, procesul care este pe rol este contestatie la executare in vederea calcularii corecte a cuantumului debitului. Instanta a aprobat o expertiza financiar contabila in acest sens.
Intre timp, creditoarea vrea sa imi execute silit imobilul in conditiile in care cuantumul debitului nu este clar si se asteapta o hotarare in acest sens.
Daca eu fac pana pe 17 oct o plata partiala din debit, se amana vanzarea imobilului, macar pana pe 7 nov cand iese raportul de expertiza care va stabili cuantumul corect al debitului?
Nu se amana nimic. Executorul (bancar, in speta dvs.), isi continua treaba atat timp cat nicio instanta nu a dispus suspendarea executarii silite.
Oricum, nu cred ca se inatmpla ceva la prima licitatie...

Alte discuții în legătură

Urgent!!! executare silita!! va rog!! adriana79 adriana79 Buna dimineata, In mai 2010 am contractat un credit de la o societate financiara nebancara cu ipoteca. Spre sfarsitul anului 2010 am intrat in imposibilitate ... (vezi toată discuția)
Executare silita abuziva mdcc mdcc Buna seara,as dori un raspuns de la un profesionist.Executare silita inceputa dupa NCPC.abuziv,in sensul ca acel credit contractat si garantat cu un bun imobil ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la executor getuta getuta Dupa ce-am depus la instanta a doua contestatie la executare, deoarece executorul nu respecta sentinta definitiva si irevocabila data la prima contestatie, si ... (vezi toată discuția)