avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita abuziva
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita abuziva

Buna seara,as dori un raspuns de la un profesionist.Executare silita inceputa dupa NCPC.abuziv,in sensul ca acel credit contractat si garantat cu un bun imobil a fost dat abuziv la scadenta anticipate,primesc somatie de la executor cu niste sume absolut halucinante,care ar fi de plata,introduc contestatie la executare in termen legal.In acea contestatie cer si suspendarea executarii.Instanta a cerut complinirea unor lipsuri din dosar,in fine le-am clarificat.De la data introducerii contestatiei la executare si pana s-a dispus primul termen,executorul judecatoresc a facut un proces verbal de situatie,a fixat valoarea imobilului dupa un raport de expertiza de la data acordarii creditului,apoi ne-am trezit cu prima licitatie,mentionez ca stia foarte clar ca exista o contestatie pe rol,ca nu s-a dat termen inca,ca am cerut suspendarea executarii.Din exces de zel pentru ca ne-am cam certat,am fost si amenintat ca ma lasa pe drumuri,stie ea cum?!?A venit ziua primei licitatii,la licitatie doua persoane foarte dubioase au fost prezente,creditoarea lipsa si debitorul lipsa.Inainte de licitatie creditoarea a facut o cerere catre executorul judecatoresc ca nu poate sa fie prezenta din cauza vremii nefavorabile si sa suspende licitatia.Licitatia a fost suspendata,cautiune depusa de cei doi a fost returnata si s-a intocmit o alta publicatie de vanzare in aceeasi zi pentru 20 zile mai tarziu,cu pretul redus cu 25% fata de cel initial .Ce v-am relatat pana acum stiu din hartiile primite.Am achitat si cautiunea pentru suspendare.Am termen la instant in luna martie dar licitatia a doua este in februarie,ce pot sa fac?Mentionez ca am probe clare ca acest credit a fost dat abuziv la scadenta!!!Ce pot face???
Cel mai recent răspuns: mdcc , utilizator 19:24, 5 Februarie 2014
Puteti solicita instantei urgentarea judecarii cauzei,motivand termenul licitatiei
Puteti solicita ordonanta presedentiala
...Multumesc frumos de raspuns,dar licitatia este pe 20.02.2014 si termenul la instant este pe 06.03.2014,credeti ca reusesc pana pe 20.02.2014 sa suspend executarea prin ordonanta presedintiala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sa opresc executarea silita? mdcc mdcc buna ziua, supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: -sunt la a treia licitatie,pe primele doua le-am contestat,la cea de a treia nu am primit ... (vezi toată discuția)
Executare silita-executor bancar.rog ajutor! mdcc mdcc Am avut un credit pe societate,societate care se afla in faliment,sunt garant ipotecar cu locuinta proprie,am platit bancii foarte multi bani,dupa un timp am ... (vezi toată discuția)