avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită semnatura falsa
Discuție deschisă în Executare silită

semnatura falsa

Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Sotul meu a facut un imprumut foarte mare la banca si avand nevoie si de aprobarea mea pentru a-l obtine(eu nefiind de acord) mi-a falsificat semnatura. Eu am aflat ulterior de la banca in momentul cand el a ramas restant ca eu sant codebitor.Daca fac reclamatie, se poate dovedi ca semnatura nu e a mea? Cum trebuie procedat? O eventuala condamnare a lui ce consecinte va avea asupra mea? O alta problema mai este faptul ca a incasat niste bani in interes de servici pe care nu i-a declarat la firma unde lucreaza , tot asa o suma foarte mare. In momentul cand l-au descoperit l-au obligat sa semeze o declaratie prin care se obliga sa plateasca imprumutul intr-o luna de zile, bani pe care oricum nu are cum sa-i stranga asa repede.Daca i se va intocmi dosar penal , cum ma poate afecta si pe mine? Casa unde locuim este pe numele mamei mele. Daca divortez, scap de probleme? Imi este teama ca mi se vor lua lucruri din casa pentru a se recupera datoriile pe care le-a facut. ce este de facut intr-o astfel de situatie?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 12:26, 6 Ianuarie 2009
Din punctul meu de vedere , sotul dvs a savarsit infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune.
Se poate dovedi ca semnatura nu este a dvs , cu o expertiza grafica , prin care s-ar putea constata carei persoane ii apartine semnatura , aceasta putand fi dispusa fie de catre instanta din oficiu , fie la cererea unei parti.
Expertiza este apreciata in concret de instanta de judecata .
Pot fi audiati si martori in acest sens.
Dvs puteti sesiza organele politiei judiciare , cu un denunt , care atesta cunostintza dvs despre savarsirea unei infractiuni,daca doriti , si in acest fel se vor efectua acte de urmarire penala asupra sotului dvs .
Condamnarea , sanctiunea efectiv aplicata , nu are consecintze asupra dvs , intrucat este una persoanala,priveste persoana careia ii este aplicata.
Din punct de vedere patrimonial , sotul dvs poate fi obligat la repararea prejudiciul efectiv cauzat prin infractiune , deci daca este o suma importanta , se poate dispune instrainarea bunului comun .Din acest punct de vedere ar putea exista un efect extinctiv asupra dvs .
Daca este pe numele mamei casa , este proprietatea dansei , nu proprietate comuna , deci nu s-ar putea dispune instrainarea bunului imobil.
Daca divortati , nu rezolvati absolut nimic din punct de vedere penal , poate doar daca se dispune partajarea bunurilor comune , cele dobandite in timpul casatoriei , astfel incat sotul sa acopere prejudiciul cauzat , dupa cum ar avea posibilitatea , chiar instrainand anumite bunuri.
Stati linistita , raspunderea penala a dvs nu poate fi angajata .Numai sotul este vinovat de propria activitate ilicita .
Nu mai stati pe ganduri .Luati legatura cu un avocat.Pt inceput , daca exista posibilitatea , este bine sa se repare prejudiciul efectiv cauzat !
Succes
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
CODUL PENAL
Art. 290. - Falsul în înscrisuri sub semnãturã privatã

Falsificarea unui înscris sub semnãturã privatã prin vreunul din modurile arãtate în art. 288, dacã fãptuitorul foloseste înscrisul falsificat ori îl încredinteazã altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã.
Tentativa se pedepseste.
Art. 291. - Uzul de fals
Folosirea unui înscris oficial ori sub semnãturã privatã, cunoscând cã este fals, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, si cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã când înscrisul este sub semnãturã privatã.
Art. 292. - Falsul în declaratii
Declararea necorespunzãtoare adevãrului, fãcutã unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitãti dintre cele la care se referã art. 145, în vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurãrilor, declaratia fãcutã serveste pentru producerea acelei consecinte, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã.



In acest caz,aduceti la cunostinta bancii acest aspect.In al doilea rand,adresati-va politiei cu o plangere impotriva sotului dvs.pentru comiterea infractiunii de ""fals in inscrisuri sub semnatura privata"".Daca sotul recunoaste ca a comis falsul in cadrul audierii sale,lasati ca justitia sa hotarasca.Daca nu recunoaste,solicitati efectuarea expertizei grafologice care va stabili in mod cert a cui este acea semnatura.In ambele cazuri,un act dovedit fals sau falsificat este lovit de nulitate.
In alta ordine de idei,va puteti indrepta cu plangere penala impotriva functionarului bancii in fata caruia se presupune ca a fost incheiat acest act,pentru complicitate,sau cel putin neglijenta in serviciu.Trebuia ca dvs sa fiti acolo,in fata functionarului bancar in momentul incheierii actului unde ar fi trebuit sa semnati.In caz contrar,nu se putea incheia acest act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)
Pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata mariamem mariamem Buna ziua Care este pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata cu scopul modificarii actului constitutiv al societatii in adunarea aga? Am ridicat ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru fals ganj ganj buna,as avea si eu o intrebare... imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa???? in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini ... (vezi toată discuția)