avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Exista o actiune in anularea unei facturi?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Exista o actiune in anularea unei facturi?

Am o factura emisa de o primarie.Exista o actiune prin care as putea sa o anulez?Sau refuz factura nu o inregistrez in contabilitate si astept sa ma dea ei in judecata ca sa ma apar?
Eu sunt jurist de 10 ani dar nu am auzit de o astfel de actiune
Cel mai recent răspuns: Daniela Camelia Nicolae , Consilier juridic 14:27, 10 Octombrie 2011
Faceti refuz la plata cu indicarea motivelor.Daca nu rezolvati amiabil diferendul,probabil ,primaria va va actiona in instanta iar in functie de solutia data procedati ca atare.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Daca factura acceptat la plata este asimilata unui contract , are regimul contractelor,
dar avand in vedere ca nu a fost acceptat la plata este in interesul creditorului sa probeze valabilitatea ei, in lipsa unui contract intre parti.

Creanta trebuie sa fie CERTA , LICHIDA si EXIGIBILA, DUPA CUM BINE STIM !
Aceasta factura trebuie sau nu sa fie inregistrata in contabilitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata nicolae57 nicolae57 Buna ziua, Daca ma poate cineva ajuta... In anul 2008 am incheiat un contract de furnizare materiale contract in care noi am fost vanzatori. Materialele ... (vezi toată discuția)
Se poate emite titlu executoriu pe calea ordonantei de plata impotriva unui debitor pentru neplata unor facturi de prestari servicii, daca nu exista un contract intre acesta si creditor? andreeabanu andreeabanu Buna ziua. Exista posibilitatea ca o instanta sa constituie, pe calea ordonantei de plata, un titlu executoriu pentru niste creante care nu au temei intr-un ... (vezi toată discuția)
Cand o datorie este clara, certa, exigibila,....? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog sa imi spuneti, intr-un proces, in fata instantei de judecata: - cand o datorie este clara, certa, exigibila,....? doar atunci in ... (vezi toată discuția)