avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort - neprezentare la primul termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort - neprezentare la primul termen

Buna ziua,

Am inaintat divortul la judecatorie, sotul meu a primit citatia de divort si mi-a spus ca nu se va prezenta la nicio infatisare, prima sau oricare ar fi aceasta. Ce se intampla in aceasta situatie?

Multumesc anticipat.
Maria
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:45, 10 Octombrie 2011
Se va judeca si in lipsa paratului , cu conditia sa se dovedeasca faptul ca a fost legal citat. IMportant este sa va prezentati dvs.
Prezenta sotului dv. nu este obligatorie, in conditiile in care nu s-a solicitat divort prin acordul partilor, astfel incat instanta se poate pronunta asupra divortului numai in prezenta dv.
Multumesc pentru raspunsuri. Daca am inteles bine, instanta se poate pronunta asupra divortului chiar la primul termen, chiar si in cazul in care sotul nu se prezinta? Asta ar fi minunat, sunt prinsa intr-o casnicie de cosmar.

Multumesc
Maria
Nu chiar asa, fiindca, daca nu exista un divort prin acord trebuie administrat si probatoriul trebuie sa se verifice legaa citare a paratului si, ma isunt multe pana la a se ajunge la desfacerea casatoriei....
Daca venea si nu era de acord cu divortul putea fi mai rau pentru dvs. intrucat se putea apara.
Asa, se va judeca in lipsa lui, neexistand niciun impediment legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort valioloi valioloi daca unul din soti a intentat divort,nu au copii minori dar celalalt sot nu s-a prezentat la prima infatisare si presupunem ca nu se va prezenta in continuare ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul partenerului marianachita marianachita buna ziua acum 2 luni am divortat la mediere sotul a refuzat sa se prezinte am avut si 2 infatisati la judecatorie unde nici acolo nu s-a prezentat mi-a ... (vezi toată discuția)
Despre divort nico_dmx nico_dmx buna seara.va rog sa ma ajutati.am hotarat sa ma despart de sotia mea am inaintat actele de divort, iar la primul proces nu s-a prezentat desi a fost citata si ... (vezi toată discuția)