avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie adeverinta falsa.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie adeverinta falsa.

Sunt administratorul unei societati comerciale. In urma cu cateva luni, am primit in proba pentru angajare o persoana fara sa-i intocmesc forme legale de angajare. Marturisesc ca voiam sa vad cum se descurca in primele 2 saptamani ptr a vedea daca se merita sa o angajez. La 3 zile de cand era in probe mi-a cerut sa-i dau o adeverinta ca este salariat pentru un credit bancar. Nu i-am dat asa ceva, spunandu-i ca ca nu are dreptul. Dupa 2 saptamani m-am decis sa o angajez si i-am cerut actele necesare. Tot atunci, mi-a cerut din nou adeverinta de salariat de data aceasta fiindu-i necesara la facultate. Cum urma sa semneze contractul in cateva zile, i-am dat adeverinta ptr facultate, pe care am semnat-o si stampilat-o. Angajarea nu s-a produs, deoarece unele acte din partea sa erau incomplete, iar persoana in cauza a plecat din firma cu o parte din incasari de circa 3800 Ron.
Am facut plangere la politie si am asteptat ancheta politiei soldata cu NUP, nefiind elemente suficiente care sa dovedeasca furtul banilor, desi exista o inregistrare video, firma avand sistem de monitorizare video.
Din razbunare, dupa 3 luni ma trezesc cu plangere penala la politie, din partea sa, fiind acuzat cu fals in inscrisuri (ptr adeverinta de salariat pe care i-am eliberat-o). Deasemenea am fost acuzat, ca am santajat si am amenintat cu moartea prin telefon. Daca in ceea ce priveste partea cu amenintarea, stau linistit ca aceasta neavand loc, eu nemaivorbind deloc cu aceasta de atunci, dar surprins si derutat, declar la politie ca am avut coli albe A4 cu semnatura mea si probabil s-a folosit de stampila firmei (avea aces la stampila) si si-a confectionat singur aceea adeverinta.
Mentionez ca aceea adeverinta nu a produs prejudiciu si nu a creat urmari negative. La ce sa ma astept ? Ce pot face ? Pentru ca nu poate proba amenintarile cu moartea din partea mea, intr-u-cat acestea nu au existat, pot face si eu plangere si sa cer daune morale pentru ca ma poar5ta pe la politie si probabil la procuratura?
Multumesc ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: yamada , utilizator 21:13, 14 Septembrie 2008
Da de ce nu doar sa aveti martori. Eu v-as recomanda sa va adresati unui avocat.
E putin complicat iar aici e greu de dezvoltat. Acelasi sfat si din partea mea : vorbiti cu un avocat.
Plangere pentru DENUNT CALOMNIOS puteti insa sa faceti.
Va multumesc ptr raspunsuri. Cred ca pot face plangere ptr denunt calomnios. Martori nu am, dar nici nu imi trebuie, din moment ce exista plangerea acestuia la politie in care face denuntul calomnios. Numai ca ofiterul de politie nu mi-a dat voie sa citesc plangerea acestuia si nu stiu cum as putea intra in posesia plangerii.
As mai avea o intrebare. Eu ptr adeverinta care i-am dat-o ptr care am fost acuzat de fals in inscrisuri ce urmari pot avea ? Probabil sunt incadrat la art. 290 cp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost acuzat pe nedrept si vreau sa stiu daca as avea de castigat daca ii dau in judecata reall reall am fost intr un hipermarket sa cumpar niste produse.am cumparat 5 produse de aceelasi fel,ajungand la casa casierita a observat ca pe un produs din cela 5 era ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzata de fals si uz de fals ...? LarisaLULU LarisaLULU Buna ziua! Am avut o angajata la firma mea! Aceasta mi-a propus sa ii fac o adeverinta cu salariu de 1000 lei in conditiile in care ea avea 141 lei/2h pe ... (vezi toată discuția)
Ingradirea dreptului de a studia si amenintare cu moartea LAURA-ELENA LAURA-ELENA De cateva zile ma ameninta o doamna despre faptul ca eu si sotul acesteia avem, in viziunea ei, o relatie extraconjugala. Precizez ca noi doi suntem colegi ... (vezi toată discuția)