avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcere din concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcere din concediu de maternitate

in iule anul viitor trebuie sa ma in torc la servici din maternitate, am inteles ca locul meu nu mai exista sunt pe o lista "+ normare" pot fi data afara imediat nu sunt obligati sa ma tina cele 6 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 11 Octombrie 2011
Nu sunt obligati.
Termenul de 6 luni este pentru cazul desfacerii contractului de munca pentru necorespundere profesionala. Deci, timp de 6 luni nu va pot desface contractul din acest motiv. Daca se desfiinteaza postul dvoastra se poate desface contractul de munca.
In acest caz beneficiati de somaj.
Nu mai exista niciun astfel de termen ... acesta era prevazut in CCMN, care nu mai este in vigoare de la 01.01.2011...

Prin urmare, la revenirea din CCC angajatorul poate decide concedierea persoanei respective, in cazul in care persoana a intrat sub incidenta OUG nr.148/2005 ... dar , OUG nr.111/2010 aplicabila persoanelor ai caror copii s-au nascut incepand cu 01.01.2011 are o prevede in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea din concediu medical ingrijire copil adri_coco adri_coco buna,in momentul de fata ma aflu in cmc , de curand am aflat ca unitatea la care sunt angajata face restructurari iar postul meu va fi desfiintat.intrebarea ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de ingrijire si crestere copil folette folette Avand in vedere ca am intrat in concediu de incrijire si crestere copil in iulie 2010, in momentul in care revin la locul de munca...mai este firma obligata sa ... (vezi toată discuția)
Cic si perioada de reintegrare angajat001 angajat001 buna ziua, un caz social, parinte unic intretinator al unui minor, s-a reintors din concediul de crestere copil la expirarea celor 2 ani, a fost informat ca ... (vezi toată discuția)