avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz Asoc. de Proprietati pentru stabilire sediu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz Asoc. de Proprietati pentru stabilire sediu social

Va rog sa imi spuneti daca Asociatia de Proprietari are dreptul sa refuze sa dea acordul cu privire la stabilirea sediului social al vreunei societati. Vreau sa imi stabilesc sediul social al firmei mele de consultanta in apartamentul proprietate personala. Administratia mi-a transmis ca au adoptat o Hotarare (acum multi ani) prin care in acest bloc nu se da acordul pentru stabilirea sediului social. Aceasta Hotarare este valida ? Are dreptul o Asociatie de Proprietari sa imi interzica stabilirea sediului social in propriul apartament ? Daca da, va rog sa imi spuneti si mie ce articole din lege permit acest lucru. Daca nu, ce ma sfatuiti sa fac pentru a obtine Acordul Asociatiei cu privire la stabilirea sediului social?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:07, 12 Octombrie 2011
Parerea mea este ca asociatia de proprietari nu are nici-un drept sa interzica acest lucru. Cineva este proprietar si poate face multe lucruri cu proprietatea sa... Sigur cazul de fata este aspectul cel mai ?cuminte/nevinovat? de care un proprietar poate sa beneficieze, iar acordul as. prop. este asa de complezenta. De fapt si de drept, un sediu social al unei firme la adresa de domiciliu a a proprietarului nu are nici-o legatura de nici-o culoare cu activitatea as. prop. Sediul social se solicita in acest caz doar pentru ca este normal ca o firma sa aiba o adresa unde patronul poate fi gasit, unde primeste corespondenta de la parteneri si organele abilitate ale statului - ma refer in primul rand la ANAF - care din cate observ, in ultimul timp, umbla ca bezmeticii prin blocuri si cauta firme fantoma care au obtinut adresa de sediu social pe alte cai decat cele normale - astfel ca din acest motiv se solicita acordul de principiun a com. ex. si a vecinilor.
Oricum, daca as. prop. refuza in continuare sa va dea acordul - pe formularul special de la ONRC, aceasta trebuie dusa in instanta, dar banuiesc ca totusi presedintele as. prop. este un om cu scaun la cap. Completati formularul de la ONRC, mai intai cu vecinii ?direct afectati? (nu este necesar ca toti sa fie de acord - si aici este o alta discutie), apoi facti o solicitare scrisa com. executiv in vederea semnaturii presedintelui. Daca refuza in continuare - pac la trebunal!
Nu sunt de acord cu opinaia @jonpescar care spune ca as. prop. are drepul de a refuza semnarea acelui acord pe motiv de mizerie, galagie, etc... Haideti sa fim seriosi!
[...EDITAT = discriminare interzisa in Forum]
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari pentru sc Daniel2Fast Daniel2Fast Buna seara, Am o mare nelamurire. Acum putin timp am obtinut acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru infiintarea sediului social fara ... (vezi toată discuția)
Abuz al administratorului de bloc cristoph30 cristoph30 Buna seara! Administratorul de bloc nu vrea sa imi semneze si stampileze adeverinta necesara deschiderii unui sediu social la adresa la care locuiesc si sunt ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pt infiintare firma. MoniKa_ MoniKa_ Situatia vecinilor mei pe orizontala si verticala, carora ar trebui sa le cer acceptul pt infiintarea unei firme in apartament, este urmatoarea: stg-nu exista ... (vezi toată discuția)