avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... aparator fara contract
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

aparator fara contract

am avut un proces in care am fost introduse in cauza mai multe rude pentru reconstituirea unui dr de proprietate. procesul a fost inceput de o matusa care a decedat. au fost chemati mostenitorii, cei 2 fii ai ei. Unil din ei a angajat un avocat in numele tuturor reclamantilor fara a ne consulta si pe noi. Pana la decesul primei reclamante, ea se ocupa de proces, ajutata de fiul sau si ne-a spus ca, fiind pe plan local sa nu ne facem griji ptr ca se va castiga procesul fara prea mari cheltuieli. Dupa finalizarea procesului ne-am trezit chemati in judecata pentru plata cheltuielilor de 5000 lei-onorariu avocat si 9000 lei expert topo. Ne surprinde faptul ca nu au cerut cheltuieli de judecata, nu ne-au adus la cunostinta despre aceste cheltuieli si ne indoim ca ele ar fi reale, mai ales ca nu au venituri asa de mari incat sa plateasca singuri asemenea sume. In plus nu ne-au spus niciodata ca s-a angajat un avocat pentru noi. Este adevarat ca procesul s-a castigat, dar e vorba de o suprafata de 2 ha teren care are o valoare de piata mai mica decat aceste cheltuieli. Ce sanse avem sa dovedim ca nu am fost informati cu privire la demersurile care s-au facut in numele nostru. Stim ca si avocatul si expertul sunt prieteni cu partea care s-a ocupat de proces. Noi ne indoim ca ar fi platit aceste sume. De aceea nu au cerut cheltuieli de judecata, ptr ca in mod sigur partea adversa le-ar fi contestat.
Cel mai recent răspuns: Geani_geani , utilizator 17:44, 11 Octombrie 2011
Din moment ce nu figurati pe un contract , si nu l-ati semnat nu aveti de ce sa va faceti griji...
situatia este putin complicata, si e de preferat sa se ia legatura cu un avocat...care sa se ocupe de acest caz, cheltuielile TOPO /CLADIRI, mi se par destul de mari...
Trebuie sa fie o eroare pe undeva..
Am consultat, mai vreau si alte pareri. As vrea sa stiu daca se constata ca am fost reprezentati fara a ni se cere consimtamantul, daca mai avem vreo posibilitate sa redeschidem primul dosar prin revizuire saucontestatie in anulare si sa cerem cheltuieli de judecata. In ce ne priveste am fi de acord sa achitam si onorariu avocat si expert dar in limite rezonabile. Pe de alta parte chiar as vrea sa stiu cum reactioneaza judecatorul si juristii de la Dir silvica daca se cer asemenea chelt de judecata. In ce ma priveste, puteam si eu sa pun un avocat, dar n-am vrut sa trec peste varul care s-a ocupat de la inceput sa nu zica ca ma amestec.In plus toti locuim la distante mari de in tara si foarte clar, de proces trebuia sa se ocupe unul din petenti care e mai aproape. Chiar am avut incredere ca ne ajuta si eram constienti ca trebuie sa contribuim la cheltuieli. Dar nu in termenii astia. Acum probabil ne va cere si chelt de judecata in dosarul asta ptr ca il reprezinta acelasi avocat. Avocatul nostru-impotriva noastra si noi nu l-am vazut niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri civile floring64 floring64 După câştigarea unui proces ( legea 18 ) şi după ce hotărârea judecătoreasca a rămas irevocabilă, mai pot să solicit pretenţii civile, respectiv ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Luana32 Luana32 Buna,am si eu o intrebare,am facut o conventie cu avocatul care ma reprezinta intr-un proces in egatura cu onorariul,pana aici totul bine,doar ca el nu a avut ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata daniella28 daniella28 buna ziua,cand se cer cheltuieli de judecata ce inseamna onorariul avocat dat de tine sa il recuperezi sau alte cheltuieli?si cand se castiga,in ce caz?daca ... (vezi toată discuția)