avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din concediu de ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din concediu de ingrijire copil

buna ziua! am rugamintea sa ma jutati cu un raspuns. urmeaza sa ma intorc la munca din concediu de ingrijire copil (2 ani) si as vrea sa stiu daca angajatorul ma poate concedia avand in vedere ca se afla in insolventa. ce drepturi am? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: biasro , utilizator 17:55, 11 Octombrie 2011
Da, daca anagajtorul se afla in insolventa atunci se poate dispune concedierea dvs la revenirea din CCC.

Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
In acest caz, daca exista ccm aplicabil angajatorului sau o prevedere in Reg.Intern puteti beneficia de salarii compensatorii.

Termenul de preaviz este de 15 zile lucratoare, intrucat angajatorul se afla in insolventa ... timpul de munca in perioada de preaviz este cel mentionat in c.i.m., daca nu exista vreo alta prevedere aplicabila angajatorului dvs.

Actele pentru somaj trebuie sa le depuneti in termenul de 10 zile de la data incetarii c.i.m.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc mult pentru raspuns. va rog insa sa ma lamuriti ce inseamna "ccm aplicabil angajatorului", adica contractul colectiv de munca nu este aplicabil tuturor angajatorilor? banuiesc ca daca ar exista o prevede in Reg Intern privind salarii compensatorii sigur ca mi se va aduce la cunostinta.. multumesc si astept va rog lamurirea dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca din motive ce nu tin de angajat - ccm ramura geronimo00 geronimo00 Buna ziua, Din motive (pretexte) financiare mi s-a adus la cunostinta verbal ca urmeaza sa mi se incheie contractul de munca in curand. In cazul ... (vezi toată discuția)
Drepturi gabitag gabitag Ce drepturi are un angajat cand societatea la care lucreaza a intrat in insolventa? Va multumesc pentru raspuns! (vezi toată discuția)
Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)