avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul salarii femeie serviciu si administrator - cota ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul salarii femeie serviciu si administrator - cota indiviza ??

Scuze ptr. aceasta postare dar, am o mica intrebare legata de calculul sumelor ptr salariul administratorului si al femeii de serviciu; poate cineva mai documentat sau in domeniu, imi poate da o lamurire referitor la acest aspect:
avem un nou administrator, o d-na, si acum aceasta calculeaza pentru plata salariilor o cota pe apartament, functie de cota de indiviza (cred ca asa se numeste) si nu pe numar de persoane cum era pana acum si, mai corect zic eu.
Adica, o persoana care are un apartament de 3-4 camere,plateste mai mult femeia de serviciu decat 4 persoane si un caine sau doua pisici care stau in doua camere !
Mie mi se pare cel putin absurd !
oare aceasta femeie de serviciu,matura si in apartamentele respective sau doar in spatiile comune in care circula una sau 4 persoane (exemplu) ?
Am studiat Hotararea 349 ptr asociatiile de locatari si, acolo prevede ca DOAR reparatiile sa se plateasca ca si cota indiviza; pe de lata parte, d-na administrator spune ca : "asa prevede legea" care??
mentionez ca nu avem presedinte ales ptr asociatie si ,nu s-a tinut nici o sedinta cu proprietarii care sa stabileasca aceasta modalitate de plata
este vreo parere,solutie?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:21, 12 Octombrie 2011
Administratorul a procedat corect. Vezi art. 43-47 din H. G nr.1588/2007.:hugall:
Pai acesta este cusurul dvs. As. prop. nu este organizata, presedinte nu aveti, AG nu tineti, legea nu o cunoasteti!
Deci cum spunea si @ogra, legea este cea a as. de proprietari, L nr. 230/2007 si Normele la ac. lege, HG nr. 1588/2007... Aceste doua acte normative le gasiti aici pe forum.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se plateste corect femeia de serviciu? dborsanu dborsanu Cum platiti femeia de serviciu? La noi discutia era sa se plateasca dupa cota-parte indiviza, adica cei cu 3 camere sa plateasca mai mult decat cei cu 2 ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)
Mod repartizare cheltuieli personal curatenie bibiutza bibiutza revin si u o alta intrebare: femeia de serviciu , cheltuielile cu salariul si viramentele cum se repartizeaza pe persoane sau pe cota indiviza? lg 230 nu face ... (vezi toată discuția)