avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recuperare bani de la o firma inchisa (radiata)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recuperare bani de la o firma inchisa (radiata)

Se mai pot recupera banii de pe niste facturi facute catre o firma care acum este inchisa(radiata). La momentul emiterii facturii firma era in stare de functiune.
Daca da care este modalitatea legala.
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 14:13, 12 Octombrie 2011
Doar daca radierea a survenit procedurii de fuziune prin absorbtie, caz in care firma absorbanta a preluat atat activul cat si pasivul societatii absorbite si radiate.
Daca aceasta firma este radiata ea nu mai are personalitate juridica, prin urmare nu aveti cum sa actionati in judecata o persoana care nu mai exista, ea nemaiavand calitate procesuala pasiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acþiune în litigiu de muncã machis machis În perioada 1995 - iunie 2011 am fost salariata societăţii de asigurare X. La data de 01.06.2011 mi s-a desfăcut contractul de muncă datorită faptului ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie rody16 rody16 Buna ziua Am nevoie si eu urgent de un raspuns. Am un caz in care s-a hotarat fuziunea prin absorbtie a doua societati, cu lichidarea uneia dintre ele. ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga la o societate pe actiuni hajnyci hajnyci Buna ziua! va rog sa-mi spuneti si mie ce trebuie sa contina o hatarare AGA in cazul unei S.A. privind fuziunea. Sunt doua firme, una absoarbe pe alta, defapt ... (vezi toată discuția)