avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda contraventionala

Buna ziua, amenzile contraventionale la noi in romania se prescriu dupa o anumita perioada de timp? daca da , dupa cat timp? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Radu , Consilier juridic 15:47, 14 Octombrie 2011
recomandare...verificati data intocmirii procesului verbal si data cand a fost adus la domiciliu prin posta(data postei) sau afisat pe usa de acces la domiciliul contravenientului. trebuie sa fie maxim 30 zile intre date. apoi...de la savarsirea faptei pana la intocmirea pvcc maxim 6 luni.
fapta a fost savarsita pe 27 martie, adica am circulat fara rovigneta, mi a fost trimis procesul verbal prin recomandata intocmit pe 26 septembrie, dar eu l am primit pe 13 octombrie data postei. ce trebuie sa fac?
ambele date sunt in termen. puteti contesta pvcc si sanse de castig aveti doar daca probati ca ati avut rovigneta sau exista in redactarea pvcc lipsa date care sa duca la nulitatea sa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Prescriptia sanctiunii amenzii herminaida herminaida buna ziua . la data de 05.10.2011 (data procesului verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare) am primit (gasit afisat) la domiciliu un proces verbal ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi circulatie bucurelconstantin bucurelconstantin in acest moment am mai multe amenzi de circulatie de plata si as dori sa stiu daca acestea se prescriu, iar daca se prescriu ,as dori sa stiu perioada dupa ... (vezi toată discuția)