avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cutodie definitiva copil nascut in spania, parinti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cutodie definitiva copil nascut in spania, parinti romani.

Buna
va rog sa ma lamuriti pentru ca avocatul meu pe care l-am primit din oficiu nu isi da nici un interes sa ma ajute.
m-am despartit de tatal fetitei mele inainte de a se naste ea, in 2010. nu suntem casatoriti legal. cu toate acestea, tatal, roman si el, a recunoscut-o si i-a dat numele de familie. a semnat solicitarea transcrierii certificatului de nastere soaniol in Romania, pe cheltuiala mea..si urma sa imi dea acordul de a solicita si pasaport pt minora ..dar el a plecat in alta tara din UE si a refuzat sa o ajute cu ceva. de atunci e absolut absent.

tot in 2010 avem o sentinta judecatoreascaunde eu sunt victima a violentei domestice ..in care el a primit 6 luni de inchisoare cu suspendare

acum 11 luni, mai precis in 7 noiembrie 2010, avocatul pe care mi l-au dat in calitate de victima a violentei domestice, a prezentat in istanta cererea costodiei si pensie alimentara. aproape un an am umblat si am intrebat si l-am rugat pe avocat sa ma ajute pentru ca copilul meu incepea s apiarda din drepturi..nici la cresha nu o pot duce, la varsta de un an i-au luat dreptul de a avea medic de familie gratuit....in Romania nu ma pot intoarce cu ea..

cand o sa am procesul (sper sa fie in toamna asta), oare o sa imi dea dreptul sa calatoresc cu ea fara acordul tatalui? oare o sa ii pot solicita documentele necesare? ea s-a nascut aici dar traieste ilegal. statutul ei este de romanca. va rog , de asemenea , sa imi spuneti daca pot sa il dau in judecata in romania..cand voi putea merge..pe motiv ca nu a oferit copilului pensie alimentara sau vreun ajutor economic de cand s-a nascut.
multumesc


Cel mai recent răspuns: ana s , utilizator 00:48, 13 Octombrie 2011
Pe moment va supuneti legii spaniole. Este recomandat sa angajati un avocat si sa renuntati la avocatul din oficiu.

Copilul nu locuieste ilegal in Spania, este cetatean european si are drept de rezidenta.
multumesc. din pacate o faceam de mult dar nu imi permit sa imi angajez un avocat.
ma descurc destul de greu si sunt obligata sa raman aici..am cerut ajutorul Consulatului dar nu ma pot ajuta fara sa am custodia definitiva si irevocabila.

nu am dreptul sa primesc vreun ajutor social dupa copil deoarece fetita mea are nevoie de rezidenta. stiu ca are dreptul sa aiba rezidenta dar nu o are.
argumentez: cand s-a nascut am inregistrat-o la primarie ,..la adresa noastra. dar au sters-o ulterior deoarece nu i-am facut documentele necesare, adica..pasaport, numar de identificare pentru straini, si documentul de rezidenta necesar romanilor care traiesc in spania(cel cu care ne identificam aici). pentru toate acestea am nevoie de acordul tatalui ei.

nu are drepturile oricarui copil roman nascut in spania..asta pt ca nu are documentul de rezidenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare ana s ana s daca mama primeste custodia in istanta dar tatal nu se intereseaza de minor si nu ii plateste pensie alimentara, ce trebuie sa faca mama in acest sens? ... (vezi toată discuția)
Costodie ceruta in spania, parinti romani, copil nascut in spania ana s ana s Locuiesc in Spania cu fetita mea , nascuta aici. Am cerut aici in instanta custodia fetitei si pensie alimentara, avand in vedere ca tatal ei, roman si el, ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor nascut in spania ana s ana s buna. fetita mea are un an jumate, s-a nascut in Spania ..statutul ei este de romanca pt ca parintii suntem amandoi romani. necasatoriti legal. in toate ... (vezi toată discuția)