avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatia prezent si viitor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatia prezent si viitor

In calitate de parinti ai unor copii de la scoli din Rm. Valcea vrem sa ne edificam in urmatoarea problema: invatatorii si profesorii ne fac sugestia ( subliniind faptul ca trebuie, ca ar fi si/sau nu ar fi obligatoriu??? ) sa cotizam cu o suma de 60 de lei in contul unei asociatii - Asociatia Prezent si Viitor - asociatie care nu stim daca si ce legatura are cu scoala si mai ales cu banii nostri. Ni se mai sugereaza ca ar fi bine sa dam banii spre "binele copilului" altfel...
Va multumim si asteptam o edificare in sensul corectitudinii acestei acestei asocieri a A.P.V cu scoala si a platii acestor bani catre asociatie.
Cel mai recent răspuns: Sorinsen , utilizator 11:21, 13 Octombrie 2011
Cred ca e o asociatie neguvernamentala (ong) constituita acolo in scoala de catre parintii unor generatii anterioare de copii. Se practica asta pentru ca in mod legal, nu mai e voie ca scoala sa stranga fondul clasei asa cum e cunoscut el din perioada trecuta si se aduna acesti bani prin acest ong cu care se acopera unele cheltuieli interne ale scolii si elevilor. Pentru a fi convins de situatie cereti o copie de pe actele asociatiei adica statut cu toate modificarile facute in timp si regulament de organizare si functionare al asociatiei. Asociarea ca membru in acest ong nu e obligatoriu dar vedeti ca sa nu fie un profesor sau mai multi care sa inceapa sa va sicaneze copilul pe acest subiect.
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
george-neagu, moderator
Va multumesc pentru raspuns, si sunt convins ca, copilul va avea unele neplaceri din cauza acestei situatii, insa voi actiona in consecinta daca este cazul aducand la cunostinta situatia pe cale ierarhica ( inspectorat, consiliul local, s.a. )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare "entitate" pentru o clasa scolara Lulica Lulica Va rog mult, am nevoie de un sfat. Dupa cum multa lume stie, situatia materiala din scolile noastre este un mare dezastru. Si cum sunt parintele unui copil ... (vezi toată discuția)
Lamurire Mary2018 Mary2018 Bună seara. Vreau să întreb. Este corect ca dupa o lună de școală copiulul trebuie să primească evaluori-teste dacă ei nu au facut nici jumate din ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie parinti ana500 ana500 Buna ziua . Am nevoie si eu de indrumare la infiintarea unei asociatii de parinti. Sunt presedinte al ,, Comitetului,, de parinti din scoala si vrem sa-l ... (vezi toată discuția)