avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare silita

Buna ziua vreau sa fac o executare silita. Bunicii mei (parintii tatalui meu) mi au lasat casa + teren prin contract de vanzare cumparare pe care au clauza de habitatie viagera pe 2 camere( unde stau ei) . Cu noi in curte si in casa mai stau parintii mei, sora mea si concubinul acesteia. Ei toti nu au nici un fel de act, sunt tolerati, adresa de pe buletinele lor nu corespunde cu cea a imobilului (unde si locuiesc). Eu am contract de vanzare cumparare, certificate medico legale, intabularea pe numele meu, toate utilitatile pe numele meu. Vreau sa stiu care este procedura de evacuare silita, cat dureaza si cel mai important care sunt sansele mele de castig si care sunt ale lor. Fiid proprietar de ce trebuie sa ma justific instantei , sa ma judec pentru a hotara cine sta si cine nu sta in propria mi casa! Cu respect, multumesc Ps: nu doresc comentarea si discutarea acestui caz aparent crud si de neintele. fiecare om are motivele sale. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: muunplast , utilizator 13:19, 14 Octombrie 2011
Deocamdata nu aveti ce executa silit. Va trebui intai sa-i actionati in judecata pentru evacuare, abia apoi apelati la un executor
Adica daca peste dvoastra intra niste rude indepartate , se instaleaza bine in casa dvoastra stau un , daca vreti sa i scoateti afara trebuie sa i dati in judecata pe banii dumneavoastra, in casa dumneavoastra face legea altcineva?
Oamenii astia aici nu au nimic nu au nici un fel de act , nu au construit nimic aici nu pot dovedi nimic! cum eu sunt obligat sa i tin aici? e casa mea afara ii pot da intr un fel sau altul!!
Nu va obliga nimeni sa-i tolerati in continuare, dar (legal).. ii dati afara doar cu ordin de la instanta.
Pana la proces, puteti sa le trimiteti o notificare prin executor judecatoresc, poate pleaca de buna voie
muunplast a scris:

Ei toti nu au nici un fel de act, sunt tolerati, adresa de pe buletinele lor nu corespunde cu cea a imobilului (unde si locuiesc).

Daca nu au adresele pe buletin cu cea a imobilului si nu aveti nici un contract cu ei, nu aveti ce evacuare sa le faceti.
Sesizati politia pentru infractiunea de violare de domiciliu, conform art. 192 cod penal.

Art. 192. - Patrunderea fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea, fara consimtamantul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 4 ani.
In cazul in care fapta se savarseste de o persoana inarmata, de doua sau mai multe persoane impreuna, in timpul noptii sau prin folosire de calitati mincinoase, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani.
Pentru fapta prevazuta in alin. 1, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

In conditiile in care se vor prevala de acceptul bunicilor de a locui in acel imobil, care este comun cu acestia, atunci le puteti impune sa se limiteze la cele 2 camere asupra carora acestia au dreptul de habitatie.
Am sunat azi la un birou de executor jud. si mi a spus ca notificarea trebuie sa o formulez singur, ei nu se ocupa cu asta. Imi puteti spune un model de notificare pentru a pleca din casa cu tot cu bunurile lor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare tolerat zallyna zallyna Am luat un nepot in spatiu, pentru a-si putea face buletin si pasaport. Acum are CI pe adresa casei mele, el neavand nici un drept de proprietate aici. El ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinu backar21 backar21 buna ziua as vrea sa stiu ce pot face si unde trebuie sa merg sa il pot da afara din casa mamei menle pe concubinul acesteia care a devenit insuportabil ne ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias rau platnic eliza100 eliza100 Evacuare chirias rau platnic : Ma confrunt cu urmatoarea problema. Am o garsoniera si stau 2 persoane care nu mai vor sa plece. Nu au nicio forma legală. Am ... (vezi toată discuția)