avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Obiectele de inventar , investitiile si NIR-ul
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Obiectele de inventar , investitiile si NIR-ul

Am si eu o inrebare .
Am cumparat pentru un magazin alimentar mese cu scaune , nu pentru vanzare . Contabila mea spune sa le trec in NIR , chiar daca eu nu o sa le vand . Alta contanbila spune ca nu se trece in NIR doar in registrul de casa .
Cum estye corect?
Cel mai recent răspuns: ContSters210520 , utilizator 11:01, 15 Octombrie 2011
NIR = nota intrare receptie, se intocmeste pentru orice bun intra in gestiune (exceptie bunurile nestocabile: apa, energia electrica, etc.) .
Le faceti receptie la intrarea in firma chiar daca sunt pe ob. de inventar.
Asa cum spune si colegul @gigi47 se face NIR la orice bun intrat in gestiune,fie marfa ,fie oB. inventar.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Am incheiat un contract decomodat intre Firma si autoiturismul meu , bonurile de motorina le trec in registrul de casa , in ziua , respectiv data , bonului ?
Va Multumesc!
In acest caz bonurile de alimentare se intregistreaza zilnic in foaia de parcurs ce se elibereaza zilnic, foi ce se centralizeaza in FAZ (fisa activitatii zilnice), iar la sfarsitul lunii se face un singur NIR pentru toata cantitatea.
E corect colega iulia53 ?
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
ContSters210520, utilizator

Alte discuții în legătură

Bonurile de benzina si motorina - cont 604 chelt privind mat nestocate miraj miraj bonurile fiscale de la PECO ptr motorina alimentata pe masina firmei in contabilitate le dau pe contul 604 - chelt privind mat nestocate si nu mai fac NIR , ... (vezi toată discuția)
Bon de consum motorina dncmn78 dncmn78 Buna-ziua , Am o firma de constructii si folosesc utilaje cu motorina. Am intrebat si la finante(ca sa fiu mai sigura ) in ceea ce priveste deducerea TVA si ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala tavinel tavinel buna ziua.am si eu o intrebare. la o intreprindere individuala se face receptia marfii dupa factura sau doar registrul de incasari si plati? (vezi toată discuția)