avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ocuparea unei functii cu studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ocuparea unei functii cu studii superioare

in 2009 am terminat facultatea de contabilitate si informatica de gestiune fiind incadrata in functia de contabil cu studii medii . As vrea sa cunosc in baza caror acte normative pot ocupa o functie de economist (cu studii superioare). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:49, 17 Octombrie 2011
Legea nr.284/2010:
Art. 26. - (1) Încadrarea şi promovarea personalului plătit din fonduri publice pe funcţii, grade sau trepte profesionale s efac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotărâri aleGuvernului sau act administrativ al ordonatorului principal decredite.
(2) În situaţia în care promovarea personalului bugetar înfuncţie, grad sau treaptă profesională nu este reglementată prinstatute proprii, promovarea se face de regulă pe un post vacant existent în statul de funcţii.
(3) În situaţia în care nu există un post vacant, promovarea personalului plătit din fonduri publice în funcţii, grade sau trepte funcţii în care acestea sunt încadrate într-unul de nivel imediatsuperior.
(4) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediatsuperioare se realizează pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aprobă prin hotărâre a Guvernului,dacă nu este reglementată altfel prin statute sau alte actenormative specifice.
(5) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediatsuperioare se face din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul ,,foarte bine",cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care facparte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.(6) Activitatea profesională se apreciază anual, ca urmare a evaluării performanţelor profesionale individuale, de către conducătorul instituţiei publice, la propunerea şefului ierarhic,prin acordare de calificative: ,,foarte bine", ,,bine", ,,satisfăcător" şi ,,nesatisfăcător". Ordonatorii principali de credite stabilesc criteriile de evaluare a performanţelor profesionale individuale conform criteriilor prevăzute la art. 5 lit. c) şi pot stabili şi alte criterii de evaluare în funcţie de specificul domeniului deactivitate.
(7) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se faceprin concurs sau examen pe baza regulamentului-cadru ce cuprinde principiile generale şi care se aprobă prin hotărâre a Guvernului sau alte acte normative specifice.
(8) Ordonatorul principal de credite, în raport cu cerinţele postului, stabileşte criterii de selecţie proprii în completarea celorprevăzute la alin. (7).

HG nr.286/2011
Art. 41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.
Art. 42. — Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare fara examen dioanna10 dioanna10 Buna seara! Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar. Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), ... (vezi toată discuția)
Salarizare referent cultural mistrinescu lucica mistrinescu lucica Un absolvent cu studii universitare, de lunga durata angajat pe postul de referent cultural la primarie , ce drepturi salariale are?Cum poate promova? (vezi toată discuția)
Modificare functie mihaela_smintina mihaela_smintina Buna ziua. In noiembrie 2010 am fost angajată pe perioada determinată la un spital medical din oras, ca asistent medical generalist. In noiembrie 2013 am ... (vezi toată discuția)