avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sfaturi in solutionarea unei reclamatii privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sfaturi in solutionarea unei reclamatii privind tulburarea linistii (in bloc)

Buna seara. Nu de mult timp m-am mutat in Bucuresti si iata ca ma lovesc de o problema cu care nu m-am mai confruntat. Cat timp am stat in orasul natal, nu am avut plangeri deoarece, cred eu, nu sunt un cetatean "problema".
Acum doua zile a venit o vecina care sta sub mine, pe la 1 noaptea si s-a plans ca aude vocea mea si ca nu poate sa adoarma, ca s-a saturat sa ma auda cum merg prin casa sau cum rad. Repet, nu sunt imposibil si nu sunt genul care sa incalce regulile impuse de societate, dar de aici pana a ti se reprosa ca vorbesti (precizez, fara a tipa) sau ca mergi in apartament este cale lunga. I-am spus respectuos ca e absurd sa-mi ceara sa nu vorbesc si am sfatuit-o sa se mute la casa daca nu poate suporta vocea altor persoane. M-a amenintat cu politia si administratorul blocului.
In seara asta a venit administratorul si m-a amenintat ca ma da afara din bloc daca mai vorbesc dupa 22. Mi-a cerut sa vada contractul de inchiriere a apartamentului si mi-a reprosat ca nu e stampilat de catre nu stiu ce autoritate.
Am venit sa cer ajutorul vostru pentru ca este simplu si rapid.
Este normal ca intr-o societate democrata sa-ti fie impus sa nu vorbesti, repet, intr-un mod civilizat, in casa ta?
Poate politia sa-mi dea o amenda pentru simplu fapt ca vorbesc dupa ora 22, repet, fara a tipa?
Poate administratorul sa ma dea afara din bloc pentru acest motiv? (avand in vedere ca locuinta este inchiriata pe baza unui contract incheiat intre mine si proprietar)
Ce stampila si ce aprobare trebuie sa contina contractul de inchiriere in afara de acordul in scris al proprietarului, semnat si datat?
Va multumesc anticipat pentru ajutor. O seara placuta!
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
ContSters136712, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136712 , utilizator 22:15, 13 Octombrie 2011
Buna seara,
in primul rand: se poate constitui o tulburare a linistii publice, fie chiar si mergand prin casa ori discutand pe un ton ''mai ridicat''- daca timbrul dv.-vocat- este unul agresiv, poate fi o tulburare in sine pentru vecina de la etajul inferior...
Insa este dr. vecinei sa va ceara sa reduceti ''volumul'' timbrului vocal...pentru ca se poate vorbi si pe un ton mai scazut (eventual dupa ora 22 chiar in soapta)
Fara a ma lua in nume de rau, e posibil sa deranjati prin aceasta , chiar daca atunci cand locuiati la in provincie nu aveati reclamatii si erati un model pentru comunitatea respectiva....
In al doilea rand, problema contractului trebuia sa fie o preocupare ''ad validitatem'' a proprietarului imobilului inchiriat si o grija a chiriasului deoarece atenteaza la legalitatea acestuia si la efectele juridice ulterioare pe care le loate avea..in relatiile dintre partile contractuale!!!
Contractul trebuie inregistrat la primarie serviciul ev. pop. iar proprietarul trebuie sa il declare ca si sursa de venit la finante......
O seara placuta si dv. si lipsita de incidente :)
Mi se pare depasit sa ti se impuna sa nu mergi pe scara blocului sau prin apartament dupa ora 22. Problema vecinei nu este de galagie ci este lipsa de ocupatie. Si cand n-ai ocupatie, iti gasesti. Am si eu vecin deasupra care tropaie prin casa, care bocane, da nu stau sa chem politia pentru atata fapt. Mi se pare absurd sa pretinzi liniste deplina la bloc pt ca mi se pare imposibil. E ca si cum ai interzice masinilor sa nu circule noaptea pt ca nu pot locatarii dormi.
Din cate stiam eu, exista o anumita limita de decibeli valabila peste care se considera tulburarea linistii publice. Vroiam sa stiu exact metoda prin care politistii acorda amenda. Pur si simplu vin si constata sau fac masuratori de decibeli?
... intreb, nu stiu cum e.
Multumesc pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este limita zgomotului pe care il pot produce la bloc? DRAndy DRAndy Am un catelus. Un bichon maltez care in timpul zilei mai scanceste cand plecam toti la munca. Vecinul de sub noi a depus o plangere la politie legat de asta. ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice rilurianna rilurianna Buna ziua!Suntem doua fete,studente. De 3 luni ne-am mutat intr-un apartament dintr-un bloc nou. De 3 luni vecinul de langa ne persecuta la modul ca daca ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice Mihai00g Mihai00g Buna seara! Merg la tenis cu prietenii pe un teren amenajat de un proprietar de restaurant intre un bloc si o casa. Proprietarul casei vine cu scandal in ... (vezi toată discuția)