avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... referitor abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

referitor abuz in serviciu

va rog frumos daca se poate sa ma ajutati in lamurirea a doua aspecte:
1. fapta unui politist de a aplica o sanctiune nejustificata, anulata de instanta, poate fi incadrata ca ABUZ IN SERVICIU?
2. fapta unei persoane de a solicita in mod nejustificat interventia politiei pentru a se aplica o sanctiune unei alte persoane, unde se incadreaza?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: relu30 , utilizator 21:40, 14 Octombrie 2011
Buna seara
Punctual:
1. Da- depinde de caz
2. daca persoana a actionat in cun. de cauza ori nu.....o poate stabili doar organele de Politiei. Persoana respectiva poate face un denunt (daca vorbim de o infractiune), ...depinde de speta...
;)
1). Poate fi considerat ca 'abuz contra intereselor persoanelor". Politistul este un functionar public.. Vedeti disp.art.246 Cod penal
2). Poate fi interpretata ca "denunt calomnios" fapta ped. de disp. Codului penal:))
nu, vorbim de o contraventie pe legea 61
de ce anume sa depinda de caz odata ce procesul verbal al politistului a fost anulat in instanta ?:slap:
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
relu30, utilizator
nu cred ca poate fi vorba de denunt calomnios!
ma degraba cred ca poate fi incadrata tot pe legea 61:))
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
relu30, utilizator
relu30 a scris:

nu, vorbim de o contraventie pe legea 61
de ce anume sa depinda de caz odata ce procesul verbal al politistului a fost anulat in instanta ?:slap:

chiar daca sa anulat amenda,depinde ce scrie in sentinta.
daca scrie ca fapta nu exista si amenda
da a fost aplicata ilegal,plus inca cateva probe cu martori ca politistii au data amenda ``aiurea``,se incadreaza in penal
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
ion_iliescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu? ContSters88252 ContSters88252 buna ziua am fost citat la politie, unde mi s-a adus la cunostinta ca o persoana a formulat plangere penala impotriva mea pentru o ... (vezi toată discuția)
Amenda contravenþionalã conform legii nr. 61/1991 Caps Caps Bună ziua. Deşi speram să nu ajung niciodată într-o asemenea situaţie, iată că s-a întâmplat. În seara de 8 februarie am fost coborât din ... (vezi toată discuția)
Amenda viorelv viorelv In cazul in care un martor este chemat prin citatie procedurala la polițistul judiciar iar acesta nu doreste sa vina se aplica sancțiune contravențională ... (vezi toată discuția)