avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... referitor abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

referitor abuz in serviciu

va rog frumos daca se poate sa ma ajutati in lamurirea a doua aspecte:
1. fapta unui politist de a aplica o sanctiune nejustificata, anulata de instanta, poate fi incadrata ca ABUZ IN SERVICIU?
2. fapta unei persoane de a solicita in mod nejustificat interventia politiei pentru a se aplica o sanctiune unei alte persoane, unde se incadreaza?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: relu30 , utilizator 21:40, 14 Octombrie 2011
Solutie: Admite plângerea contravenţională. Dispune anularea procesului verbal seria AZ, nr. 0568908/08.06.2011, încheiat de către agentul constatator aparţinând intimatului şi exonerează petentul de la plata amenzii contravenţionale de la plata amenzii în cuantum de 200 lei, aplicată prin acest proces verbal. Irevocabilă.

aceasta este solutia instantei, cred ca agentul de politie ar trebui sa raspunda pentru atitudinea dumnealui. Care este parerea dumneavoastra?
Cu multumiri!
daca poate cineva sa comunice in ce termen se poate depune plangerea penala impotriva politistului? Nu mi se pare firesc ca aceste organe, care de fapt sunt in slujba cetateanului
si sunt platite din bani publici sa aiba astfel de atitudini. Nu este o patima , dar doresc ca astfel de lucruri sa nu se mai repete. Oricum nu se va rezolva nimic. Rezultatul il stim cu totii =
NUP
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
relu30, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu? ContSters88252 ContSters88252 buna ziua am fost citat la politie, unde mi s-a adus la cunostinta ca o persoana a formulat plangere penala impotriva mea pentru o ... (vezi toată discuția)
Amenda contravenþionalã conform legii nr. 61/1991 Caps Caps Bună ziua. Deşi speram să nu ajung niciodată într-o asemenea situaţie, iată că s-a întâmplat. În seara de 8 februarie am fost coborât din ... (vezi toată discuția)
Amenda viorelv viorelv In cazul in care un martor este chemat prin citatie procedurala la polițistul judiciar iar acesta nu doreste sa vina se aplica sancțiune contravențională ... (vezi toată discuția)