avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza extrajudiciara impiedicata
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza extrajudiciara impiedicata

Intr-un razboi cu morile de vant,(administratia locala:angry: ) s-a ajuns la momentul in care se descopera existenta unui nr. cadastral si o c.f. intocmita fara documente de proprietate, imobilul (teren) fiind cuprins intr-un proiect de constructii complex comercial.
Expertul judiciar topograf, este impiedicat de catre firma de paza, care interzice accesul in vederea efectuarii expertizei de identificare a imobilului.Expertiza este comandata de catre persoana interesata, care detine acte de proprietate pentru acest teren mostenit, si pentru care a obtinut un extras c.f. de informare.
Care ar putea fi metoda rapida de urmat, pentru a obliga "detinatorul " actual (nedeclarat), sa permita efectuarea lucrarii ? Mentionez ca exista o complicitate intre dezvoltator si Primarie in scopul impiedicarii acestui demers facut cu scopul unei iminente actiuni civile pentru recunoastere a dreptului de proprietate si obtinerii posesiei.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:11, 14 Octombrie 2011
fie depuneti o actiune pentru asigurarea dovezilor cf art 235 CPC fie depuneti o actiune impotriva dezvoltatorului si admnistratiei locale (probabil primarul) in cadrul careia solicitati administrarea probei expertizei topografice.
In legatura cu expertiza, daca este extrajudiciara (ceruta de catre proprietarul fara posesie), poate fi contractata direct cu un expert sau este posibil/indicat a se solicita BEJTC efectuarea acesteia?
nucu$ a scris:

In legatura cu expertiza, daca este extrajudiciara (ceruta de catre proprietarul fara posesie), poate fi contractata direct cu un expert sau este posibil/indicat a se solicita BEJTC efectuarea acesteia?


Biroul de expertize judiciare tehnice si contabie, asa cum ii este si numele , se ocupa numai de expertize judiciare. Expertizele extrajudiciare se contracteaza direct de catre beneficiar. Este recomandabil ca expertiza extrajudiciara sa fie efectuata tot de un expert judiciar.
expertizele extrajudiciare au un mic viciu - poti fi ignorate (si majoritatea sunt) de catre instanta de judecata. din experienta proprie, este de preferat o actiune ptr asigurarea dovezilor decit o expertiza extrajudiciara care pune multe semne de intrebare - partea adversa nu este citata, nu are posibilitatea de a-si numi expert parte, obiectivele expertizei pot fi ambigue sau lipsa, etc etc. cel mai probabil ca instanta sau cursul dosarului va impune o noua expertiza, judiciara de aceasta data, pe care o veti plati. si asa o sa achitati 2 expertize :)
Pot fi ignorate chiar in pofida L 247, Titlul XIII, Art.4,Alin (5)??:
(5) Expertizele extrajudiciare prezentate de catre parti în cadrul proceselor funciare au aceeasi valoare probanta ca si expertizele ordonate de catre instanta de judecata, cu conditia ca acestea sa fie efectuate de catre experti autorizati de catre Ministerul Justitiei

Precizez ca litigiul are obiectul legat de L 18/1991 actualizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine participa la contraexpertiza craciun jean craciun jean Pe timpul expertizei topografice judiciare, cel cu care sunt in litigiu a adus persoane care au cautat sa influenteze expertul in sensul dorit de el. Nu a ... (vezi toată discuția)
Dacă o expertiză este extrajudiciară sau judiciară într-un ... Adevarulesuprem Adevarulesuprem Dacă o expertiză este extrajudiciară sau judiciară într-un dosar penal acestea au aceeași putere de probațiune? Asta deoarece codul penal prevede doar ... (vezi toată discuția)
Am primit un exemplar din completarea raportului de expertiza tehnica puiut12345 puiut12345 In anul 1990,in urma desfiintarii C.A.P.urilor,si reprimirea terenurilor am fost impreuna cu fratele meu la fata locului sa vedem ce putem redobandi din ... (vezi toată discuția)