Buna ziua si multumesc pentru raspuns! Pana acum s-a facut doar succesiunea la Notar si avem Certificat de mostenitor!
Succesiunea a fost deja facuta la Notar de comun acord intre toti 3! in mostenire sunt o casa: jumatate a mamei si din jumatatea tatalui ea mai are inca 2/8, din aceasta jumatate a tatalui eu si F. avem cate 3/8 fiecare; o gradina intravilan: aceleasi cote (jumatate a mamei, din jumatatea tatalui ea mai are inca 2/8, eu si F. cate 3/8 fiecare; la tara mai multe terenuri mici cota parte a mamei este 2/8 din total de aceasta data, eu si fratele fiecare avem 3/8 parti din terenuri)!
Apoi am fost cu un exemplar la Primarie sa inregistram schimbarea intervenita dupa decesul tatalui meu!
Acum, la cateva luni de la succesiune, am primit o Citatie pentru Partaj succesoral, cum am explicat in mesajele mele.
oanaralu13 a scris:
In mod cert ar tb. sa va angajati avocat si el tb angajat fie inainte de primul termen,pt. a avea posibilitatea de a studia dosarul si de a depune intampinare,fie poate cere un termen la prima infatisare pentru pregatirea apararii.
In cazul in care nu va prezentati,este posibil sa se faca cum vrea reclamantul/a.
Dar,la inceput ati spus ceva de un partaj care s-ar fi facut.Unde?La notar?in ce a constat?pt. ca daca s-au partajat deja bunurile ramase dupa tata,este data autoritatea de lucru judecat.
Daca se poate sa detaliati putin.
Cert e ca un astfel de proces,daca se face expertiza poate dura cativa ani.