avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatia locurilor de munca vacante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatia locurilor de munca vacante

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca un angajator (societate comerciala) are obligatia de a depune la Agentia de somaj situatia locurilor de munca vacante la societatea respectiva. Daca da, la ce intervale de timp, in ce situatii?

Multumesc,
H.
Cel mai recent răspuns: hajnyci , utilizator 11:08, 24 Octombrie 2011
L.76/2002

Art. 10

(1) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca

judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru

ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.

1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 10.
(1) Angajatorii au obligaţia sã comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncã, în cãror razã îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncã vacante, în termen de 5 zile lucrãtoare de la vacantarea acestora.
...
Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
a) necomunicarea lunarã a locurilor de muncã vacante prevãzute la art. 10;
...
Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...
Art. 116.
(1) Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevãzute la art. 113 se realizeazã de organele de control ale Ministerului Muncii şi Solidaritãţii Sociale, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi de cãtre alte organe care, potrivit legii, au dreptul sã efectueze control.
...

Multumesc mult,
H.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri vacante delia25 delia25 Buna ziua! Este obligatoriu daca o firma are locuri vacante sa anunte AMOFM (Agentia Nationala pentru ocuparea fortei de munca)? Multumesc. (vezi toată discuția)
Instiintare locuri de munca vacante ajofm wwitza wwitza Buna seara. As vrea si eu sa stiu daca este obligatorie trimiterea instiintarii de locuri de munca vacante catre somaj? Asa cum bine stim toate firmele isi ... (vezi toată discuția)
Instiintare ajofm alinliliana alinliliana Buna ziua, Puteti sa imi spuneti daca exista cumva scris in lege ca trebuie sa instiintam AJOFM-ul cand avem posturi vacante? Multumesc,o zi buna. (vezi toată discuția)