avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transfer masina catre asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transfer masina catre asociat

Buna ziua!

Ce aspecte fiscale presupune transferul unui autoturism complet amortizat din patrimoniul firmei in patrimoniul asociatului unic, o data cu lichidarea voluntara a firmei?
Se factureaza? La ce valoare? Este considerat dividend? Daca imi puteti da articolele din Coful Fiscal care reglementeaza aceste lucruri?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 12:27, 15 Octombrie 2011
Eu v-as sfatui sa apelati la un expert auto sau de evaluari bunuri pentru a stabili valoarea autovehiculului.Ar trebui facturata iar valoarea este impozabila.
In cadrul procesului de lichidare a societatii, dupa achitarea datornicilor inscrisi la masa credala, bunurile ramase intra in patrimoniul personal al asociatilor. Acest lucru se face de catre lichidator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere srl / ce se intampla cu activele firmei dansara2002 dansara2002 Buna ziua, Am un SRL pe care nu mai am activitate de ceva vreme pe care vreau sa o radiez de la registrul comertului. Ce se intampla in acest caz cu ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea srl-ului nelamurit nelamurit In cazul in care ai un SRL care n-are datorii la NIMENI dar vrei totusi sa-l inchizi,cum procedezi tinind cont de faptul ca SRL-ul are in proprietate sediu , ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto de la societate aflata in insolventa (lichidator desemnat prin hotarare judecatoreasca). di eGO di eGO Am achizitionat un autoturism de la o societate aflata in insolventa (s-a desemnat deja un lichidator prin hotarare judecatoreasca). Doresc sa o transcriu si ... (vezi toată discuția)