avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actul de proprietate pe locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actul de proprietate pe locuinta

Buna ziua! Acum un an de zile am cumparat prin licitatie (act pe care l-am semnat) un teren in comuna in care locuiam cu parintii mei. Am plecat in Elvetia fara sa semnez actul de proprietate la notar. Intre timp am lasat fratii mei sa ridice zidurile. Si acum nu mai gasim actele de la licitatie. Intr-o luna de zile ma intorc acasa pt 2 saptamani. CE E DE FACUT?
Cel mai recent răspuns: ELENA LOREDANA TANASE , Avocat 21:53, 15 Octombrie 2011
Actul de adjudecare nu se semneaza la notar ci doar la executorul judecatoresc, bancar sau fiscal de la care ati cumparta imobilul. Acel act trebuia sa vi-l dea ce-l care la intocmit, dar daca nu l-ati luat de la el mergeti si ridicati-l.Actul de adjudecare este actul dvs. de proprietate pe baza caruia va si intabulati dreptul de proprietate. Contactati totusi un avocat dac a nu locuiti in tara sau dati o procura unei rude.
pot merge sa il ridic fara a avea actul doveditor k am licitat? doar cu buletinul..?
Da, puteti merge numai cu buletinul, dar indicandu-i perioada cu aproximatie, daca nu mai stiti data exacta.
Mi-ati luat o piatra de pe inima. Multumesc mult. Am 22 de ani si e prima data cand am un bun al meu. Nu stiu mai nimic in legatura cu legea pt locuinte. Am inceput sa construiesc dupa un proiect facut de mine fara sa cer permis de constructie si restul...De la primarie mi-au spus k 70% din casele din vecinatate la fel si ca nu trebuie sa ma ingrijorez pt urmatorii ani k primaria ne lasa timp sa ne punem in ordine. dar eu sunt putin neincrezatoare.
Incerc sa ma documentez cu ce gasesc pe internet in legatura cu asta.
Va multumesc anticipat celor care imi recomandati niste site-uri sau documente care sa imi fie de ajutor. Multumesc

Alte discuții în legătură

Imobil - intabulare dupa cumparare mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, am cumparat un imobil si dorim sa-i facem carte funciara, intabularea, certificatul de urbanism, autorizatia de construire..........insa nu stiu ... (vezi toată discuția)
Publicatie de vanzare imobiliara, bun evaluat dar fara intabulare in forma actuala basu basu Buna ziua, am participat la o licitatie de executare si am adjudecat casa licitata. Am constatat 2 probleme, anume: - casa in forma evaluata nu are ... (vezi toată discuția)
Executare silita a unei case si teren saly30 saly30 buna ziua suntem in faza de executare a unui teren si a unei constructii nefinalizate si neintabulate in CF .va rugam sa ne precizati urmatoarele: 1.cum se ... (vezi toată discuția)