avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspundere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspundere

Am cesionat in 2008 la notar prin act aditional la act constitutiv partile sociale fara pretentii.Notarul a spus ca ulterior voi face P.V -le cu noul adm. referitor la eventualele pretentii pe care le am de la firma .Dupa semnare act constitutiv notarul
mi-a zis ca prin tr-un P.V pot sa dau actele firmei in original si o stampila si ca noul adm . este obligat ca in 15 zile sa inreg. modif. la O.R.C. Dupa cateva zile l-am sunat pe noul adm. pentru a merge la ORC dar m-a amanat pretextand diverse motive legate de sediul social.Initial a zis ca soc. ramane in oras unde i-am predat-o apoi a spus ca muta sediul social in alta localitate .Intre data de la notar si inreg. la ORC au trecut 4 sapt ,timp in care a semnat in fals un contract de leasingpentru un utilaj f. scump trecandu-ma fidejusor(ulterior cesiunii) .Un reprez . al firmei de recuperare a cautat noul adm. pentru returnarea utilajului ,acesta nu vrea sa returneze nimic,utilajul a fost vandut.Am plangere penala pentru fals si inselaciune ,am ceruti expertizare grafoscopica.Am citit legea soc. comerciale ,de ce notarul a spus ca noul adm. are obligatia de a merge la ORC.??
Ce sanctiune risc eu chiar daca se dovedeste ca nu am nici un amestec in semnarea acestui contract?
Cel mai recent răspuns: ONU EMIL , utilizator 08:32, 10 August 2009
Cata vreme cesiunea de parti sociale nu a fost inregistrata la ORC ea nu este opozabila tertilor. In cazul in care veti fi dat in judecata trebuie sa chemati in garantie pe acel individ!
Ce a spus notarul il priveste direct si personal. De ce a spus ce a spus este o alta problema. A spus fiindca pesemne este notarul unde a dorit individul sa faca tranzactia , nu este asa?!
:D
Intr-adevar, notarul v-a sfatuit bine, actul aditional urmand a fi inregistrat pentru opozabilitate la ORC de catre cumparator. Dvs. nu mai aveati nici o obligatie in aceasta privinta, iar faptul ca acest act nu a fost inregistrat in termenul de 15 zile nu cade in sarcina dvs.
In cazul in care se ajunge la proces sau chiar si in faza urmaririi penale, chemati-l pe acest cumparator sau administrator pentru a raspunde in fata legii. Dvs. nu aveti nici o vina atat timp cat nu ati semnat pentru achizitionarea utilajului si nici nu mai faceti parte din firma.
Penal nu puteţi fi tras la răspundere, răspunderea aparţinînd celui care a săvîrşit falsul.

În ceea ce priveşte obligaţiile în calitate de administrator al firmei şi de asociat, actul de cesiune nu este opozabil terţilor decît de la data înscrierii lui în Registrul comerţului. Prin urmare, încă sunteţi răspunzător de activitatea societăţii.
Am dat in judecata si soc. de leasing pentru anulare contract (fidejusor lipsa consimtamant),in intampinare am fost acuzat de premeditare ,ca am inreg , tarziu modificarea . la ORC.Soc. de leasing a cerut inscrisuri si interogatoriul partilor.Contractul de leasing a fost incheiat cu un broker de zona.Pentru expertiza s-au cerut doc. orig. ,soc. de leasing a trimis contractul orig restul copii.Am vazut o fisa de evaluare a mea in copie unde erau trecute 2 autocamioane MAN,birouri de 200 mp. care nu existau pe firma.
Ce sanctiuni risc eu,chiar daca nu sunt implicat in acest caz.?
Demonstrati neimplicarea dumneavoastra si astfel veti scapa fara probleme.
Din ceea ce spuneti s-au savarsit ceva infractiuni de cel caruia i-ati cesionat firma.
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2009
Rodica Ciobanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Faliment ONU EMIL ONU EMIL Am cedat o firma unei alte persoane care a inregistrat-o la O.N.R.C. Daca firma dupa o perioada de timp de la preluarea de catre noua persoana intra in ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii patrimoniale pavalutagigi pavalutagigi in mai 2008 am cesionat partile sociale ale S.R.L ,am incheiat un P.V. prin care noul adm. se angaja sa faca inreg. la O.R.C.Inregistrarea la ORC s-a facut ... (vezi toată discuția)
Fidejusor pavalutagigi pavalutagigi Daca am instrainat in 07.07.2008 o S.C. in care eram fidejusor A (pt. leasing) ,in care se spune ca prin prezentul contract renunta la dreptul de discutiune ... (vezi toată discuția)