avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

buna seara am o intrbare la care va multumesc mult daca imi raspundeti.Ca si persoana fizica am ipotecat un imobil pentru o societate comerciala la care sunt asociat ,acum aceasta este in proces de insolventa eu casi pers . fizica sa mai platesc la banca creditul partial binenteles pt. ca rata e destul de mare.Nu vreau sa se ajunga la executarea silita a locuintei ,ce ar trebui sa fac. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: petrisor65 , utilizator 12:20, 16 Octombrie 2011
atunci banca isi va inscrie creanta si se suspenda executarea silita
Dupa declansarea procedurii de insolventa banca va putea executa garantiile aduse de catre dumneavoastra. Suspendarea executarii priveste bunurile debitoarei si in mod eronat inteles bunurile aduse garantie de catre terti . Singurele solutii sunt plata ratelor de catre persoana interesata sau votarea si confirmarea unui plan de reorganizare .In acest caz graficul de plati acceptat de catre creditori si confirmat de judecatorul sindic are valoare de nou program de plata astfel ca, pe moment, creditul nu mai este restant iar banca nu trece la executare .Repet faptul ca aceasta solutie este valabila atat timp cat creditul nu este restant. In caz contrar banca va trece la executarea garantiilor aduse de catre terti motivat de faptul ca pentru cele aduse de catre socitatea debitoare este suspendata executarea iar valorificarea lor se va face in cadrul dosarului de faliment .

Deci consider ca bunurile aduse garantie de catre dumneavoastra vor face obiectul executarii silite in scurt timp.
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
petrisor65, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere insolventa misu76 misu76 buna ziua. am 10 procese pe rol. doua sunt incheiate cu executare silita. am mers la executor si el spune ca nu prea sunt sanse sa ne recuperam banii pt ca ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventei - executare tert garant CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Am un client care doreste sa intre in procedura insolventei, pt. a-si putea reorganiza mai eficient activitatea societatii. Clientul are ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? ioniver ioniver In anul 2008 am preluat o firma in care sunt administrator, iar sotul meu este asociat. Din august 2008 firma nu a mai avut activitate,dar are un credit ... (vezi toată discuția)