Buna ziua.As vrea sa ma ajutati cu privire la calcularea termenelor de prescriptie speciala in urmatoarea situatie:
- septembrie 2006 s-a comis fapta, prevazuta cu pedeapsa intre 3 luni si 1 an sau cu amenda (art. 193), autor necunoscut
- 2006-2009 - dosarul nesolutionat, tot autor necunoscut pe toata perioada acestor ani
- 2009- partea vatamata face o declaratie cu privire la un suspect, iar acesta devine invinuit, asadar i se intocmeste dosar penal in martie 2009.
-suntem in 2011 si dosarul nu a ajuns in instanta inca.
As vrea sa va intreb cand se implineste prescriptia speciala pentru aceasta situatie.
Multumesc.
Adresati un memoriu la procuror sa constate ca s-a implinit termenul de prescriptie speciala daca sunteti faptuitor.
Daca sunteti parte vatamata nu mai aveti ce face din moment ce s-a implinit termenul de prescriptie speciala.
Fapta prescrisa?
EUlavy
Problema mea pe scurt: in 2009 am avut control ce viza activitatea din anii 2007-2009, iar in urma acestuia mi s-a facut plangere penala la DNA si contractul ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala
midrum740
am fost cercetat penal in anul 1997 pentru o fapta care a fost prescrisa si faptuita in 1994, neglijenta serviciu. Dosarul a fost clasat si emisa rezolutie de ... (vezi toată discuția)